Akių pieštukai: plačiau apie juos

09/06/2015 18:57

Kontūrinis akių pieštukas – beveik kiekvienos moters kosmetinėje esanti priemonė. Tačiau ar mokame taisyklingai ja naudotis? Vargu. Praktiški patarimai apie akių pieštukus, jų tipus bei naudojimo būdus.

Kokių tipų būna pieštukai?

Akių kontūrinių pieštukų sudėtis panaši į lūpų dažų. Juose gausu vitaminų, riebalų, vaško, aliejų. Kontūriniai pieštukai kaip ir piešimo pieštukai gali būti kieti, vidutiniai ir minkšti. Kietumas pasirenkamas priklausomai nuo efekto, kurį norėtumėte sukurti.

Būkite atsargios - pernelyg kietas pieštukas gali traumuoti jautrią vokų odą, o per minkštas greitai lūžta, gali išskysti bent kiek aukštesnėje temperatūroje.

Jei neseniai pakeitėte akių makiažo pieštuką ir pastebėjote, kad akys ėmė labiau traiškanoti, rausti ar sausėti - turėkite omenyje, kad tai gali būti alerginė reakcija. Tokiu atveju šios priemonės geriau daugiau nebenaudokite, kad neturėtumėte su tuo susijusių problemų.

Akių pieštukai gali būti mediniame arba plastikiniame apvalkale. Jei jums labiau prie širdies mediniai pieštukai, būtinai įsigykite ir gerą drožtuką. Kiek praktiškesnis pasirinkimas - pieštukas plastikiniame korpuse. Taip yra todėl, kad šerdis visada bus vienodo storio. Antra, jo nereikia drožti, užtenka pasukti galiuką - ir išorėje esanti šerdies dalis vėl pailgėja.

Kaip išsirinkti geriausią?

Pirkdama pieštuką visų pirma atkreipkite dėmesį į jo smaigalį – čia neturėtų būti jokių dėmių ar apnašų. Jei tokių atsirado - vadinasi, pieštukas buvo laikomas netaisyklingai arba jau yra panaudotas.

Prieš pirkdama būtinai pasinaudokite mėginuku - brūkštelėkite pieštuku ant rankos. Ar linija brėžiasi lengvai, ar tenkina spalva?
Jei naujas, ką tik įsigytas pieštukas apskritai nebrėžia, tai dar nereiškia, kad jis blogas. Naujo pieštuko galiukas gali būti šiek tiek uždžiūvęs - jį atgaivins keletas brūkštelėjimų per popierių. Pabraukėte per popierių - ir vis dar jokio rezultato? Vadinasi, pieštukas tikrai pasenęs arba nekokybiškas.

Svarbiausias kontūrinio pieštuko kokybės požymis – brėžiamos linijos vientisumas. Nubrėžto kontūro spalva turi būti tolygi, linija - šiukštu be gumuliukų.

Praktiški patarimai

Akių pieštukas ir skystasis akių kontūras daliai moterų kelia nemažai abejonių – kaip juos naudoti, kokią dažymosi techniką taikyti? Makiažo specialistai pataria tai daryti pertraukiamais judesiais, tarsi brėžtumėte trumpą punktyrinę liniją – tai padės geriau užpildyti tarpelius tarp blakstienų, ko nepadarytų kieta ištisinė linija. Žinoma, siekiant nepriekaištingo rezultato reikia nuolat tobulinti įgūdžius, tačiau visų svarbiausia yra stengtis nepalikti tuščios vietos tarp blakstienų bei nubrėžto kontūro. Jeigu abejojate, kaip derėtų paryškinti akies formą, liniją reikėtų brėžti sekant vidine akies raukšle – jos linkis diktuoja, koks kontūras geriausiai tiks jūsų akies siluetui.

Akių apvadų pieštuko spalvą galite rinktis vadovaudamasi daugybe kriterijų: jį galima derinti prie plaukų, akių spalvos, taip pat rūbų, makiažo stiliaus. Jei jūsų oda šviesi, o plaukai - tamsūs, idealiai tiks tamsiai rudas arba tamsiai pilkas pieštukas. Galite ryškinti akis ir juodu, tačiau jį turėtumėte gerai išsklaidyti, kad linija nebūtų pernelyg griežta.

  • Tamsaus gymio juodaplaukėms tinka įvairūs kontūrinio pieštuko atspalviai, jos gali rinktis ne tik juodą, bet ir violetinę, chaki spalvas.
  • Šviesios odos šviesiaplaukėms žvilgsnį efektyviai išryškins pilką metalinį blizgesį turintis pieštukas, taip pat galima rinktis žydrą, sidabrinį.
  • Jei esate tamsesnio odos atspalvio šviesiaplaukė, jums rekomenduojami šviesūs, šalti atspalviai: tiks mėlynas, melsvai žalias, tamsiai violetinis atspalvis.
  • Raudonplaukėms geriausia rinktis rudus, šviesiai pilkus, bronzinius atspalvius apvadams.
  • Jei akys nedidelės, gilios, verčiau atsisakyti juodų kontūrų. Tamsiai pilka ir ruda spalva taip pat vargu ar tiks. Kur kas geriau ir efektingiau atrodys šviesūs, vaiskūs tonai – žydras, alyvinis, žalias.

Darantis dieninį makiažą, apvadus geriausia lengvai išsklaidyti, kad linija nebūtų pernelyg aiški ir griežta.

Kad žvilgsnis būtų išraiškingesnis, apvedusi akis kontūriniu pieštuku, viršutinį voką padenkite identiško atspalvio šešėliais. Ir išsklaidykite liniją storu šepetėliu, kad šešėliai ir apvadai taptų viena visuma. Tada padažykite blakstienas tušu.

Nebijokite eksperimentuoti skirtingais pieštukų atspalviais, pamėginkite juos derinti vieną su kitu.

Back

Grožis

  • 30/06/2013 08:57

    2013 vasaros kvepalų TOP 10, skirtų moterims

    Sveikos, merginos! Regis, vasara beveik įpusėjo, krosus lakstome, dviračius miname, uogas valgome, prie vasarinio garderobo irgi apsipratome, o kaip kvepiame?!   Ko gero, dauguma sutiks, jog kvepalai – tai, tarsi, nematomas mūsų parašas ore, kuris atspindi žmogaus asmenybę. Todėl nenuostabu,...

<< 1 | 2 | 3 | 4

Renginiai

  • Goatcrafts – tai unikali siūlų ir rankų darbo gaminių krautuvėlė

    Visai neseniai Lietuvos rinkoje atsirado naujas prekės ženklas Goatcrafts. Tai internetinė parduotuvėlė, kurioje parduodami aukštos kokybės italų gamintojo Lana Gatto mezgimo siūlai ir išskirtiniai rankų darbo gaminiai. Goatcrafts krautuvėlėje kruopščiai atrinkti Lietuvos auksarankių pamėgti...

  • RENGINIAI VAIKAMS KLAIPĖDOJE: PAVASARIO STOVYKLA

    RENGINIAI VAIKAMS KlAIPĖDOJE www.stovyklos.info tai savaitgalio mokyklėlė ir STOVYKLOS. „Pažink save“ RENGINIŲ programos tikslas, kad VAIKAI atrastų savo talentą ir aistrą, atpažintų savo gabumus ir kuo mažiau laikos praleistų prie kompiuterių ir telefonų. Todėl „Pažink save“ stovykose ir...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode