Ar pilvo riebalų nusiurbimas gali pakeisti sveiką mitybą arba sportą?

15/02/2021 17:12

Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, vis labiau populiarėja riebalų nusiurbimo operacija, dar vadinama liposukcija, tačiau dažnai iškyla klausimas- ar žmonės ją supranta teisingai. Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Med. M. daktaras Kęstutis Maslauskas  atkreipia dėmesį į tai, kad vis dar daugumai žmonių riebalų nusiurbimas asocijuojasi su  alternatyva sveikai mitybai ir sportui. Savo internetinėje svetainėje gydytojas pateikia išsamią informaciją apie šią – vis labiau visame pasaulyje populiarėjančią operaciją. Tuo pačiu plastinės chirurgijos gydytojas Kęstutis Maslauskas pabrėžia, kad šios operacijos jokiu būdu negalima painioti su svorio metimu. Šie klaidinti įsitikinimai, jog riebalų nusiurbimo operacija naudojasi tik tinginiai, nenorintys užsiimti savo kūno priežiūra, iš principo iškreipia šios operacijos esmę ir svarbą.

 

Visų pirma – riebalų nusiurbimo operacija atliekama tik tada, kai žmogaus kūno masės indeksas būna ne didesnis nei 27. Todėl supranta, kad turint didelį viršsvorį, tokia operacija netgi negalima. Riebalų nusiurbimas – tai nėra viršsvorio gydymas, todėl, jei į plastikos chirurgą kreipiasi didelį viršsvorį turintis žmogus, jam pirmiausia siūloma kreiptis į mitybos ir sporto specialistus tam, kad jų pagalba būtų galima sureguliuoti svorį ir pasiekti leidžiamą kūno masės indeksą.

Antra – riebalų nusiurbimas daromas tam tikroms kūno vietoms, dažniausiai problematinėms – t.y. toms, kurios kaupia riebaus neproporcingai daug kitų kūno dalių atžvilgiu, pvz.: šlaunų, pilvo, juosmens, žastų, pasmakrės, kelių ir pan. Tačiau riebalų nusiurbimas – tai nėra operacija, kurios metu galima būtų nusiurbti riebalu absoliučiai nuo viso kūno. Riebalų nusiurbimo operacija skirta problematinėms kūno vietoms koreguoti.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas med. M. daktaras Kęstutis Maslauskas savo internetiniame puslapyje dalijasi nuotraukomis, kuriose matosi, kaip atrodo tam tikros kūno dalys prieš ir po riebalų nusiurbimo operacijos. Čia akivaizdžiai galima pamatyti, kaip operacijos metu pakoreguojamos konkrečios kūno vietos ir  kaip visas kūnas atrodo po to, kai įgauna kitas proporcijas.

Gydytojas Kęstutis Maslauskas pabrėžia, jog svarbiausia po tokios operacijos neatsipalaiduoti ir stengtis išlaikyti pakoreguotas kūno linijas sveikai maitinantis ir gyvenant aktyvų gyvenimo būdą.

Back

Renginiai

  • Dailės saviraiškos užsiėmimai vaikams Dailės saviraiškos užsiėmimai vaikams

    Naujaisiais metais - nuo sausio mėnesio kviečiame prisijungti vaikiukus (nuo 3 m.) prie dailės saviraiškos mažiesiems grupių.   Užsiėmimų laikas: I grupė: penktadienis (dailės saviraiška ir keramika 3 - 5 m. vaikams); Laikas: 16.00 - 17.00 val.   II grupė: penktadienis...

  • OGMIOS MIESTO GIMTADIENIS JAU ŠĮ ŠEŠTADIENĮ GEGUŽĖS 25 DIENĄ VILNIUJE! OGMIOS MIESTO GIMTADIENIS JAU ŠĮ ŠEŠTADIENĮ GEGUŽĖS 25 DIENĄ VILNIUJE!

    Įspūdingas OGMIOS MIESTO GIMTADIENIS ANT ŽOLĖS jau šį šeštadienį gegužės 25 d. 11:30 val. – tikra atgaiva šeimai ir visiems vilniečiams su nemokamais atrakcionais, daugybe įvairių pramogų vaikams ir žinoma, DIDELĖMIS nuolaidomis! Specialiai OGMIOS MIESTO gimtadienio šventėje bus sukurtos...

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1060

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode