Ekonomiškas vėdinimas

24/01/2017 17:18

Vis dar rekuperatoriai lietuvos rinkoje daugeliui žmonių yra nauji ir negirdėti įrenginiai, daugeliui jų yra tekę tik girdėti apie vėdinimo reikšmę ir reikalingumą, tačiau prie pačio įrenginio prisiliesti nėra teką. Dažnam jų gali būti visiškai neaiški tokia rekuperacinė sistemas, kas su kuo ir kaip jungiasi.

Norint stebėti įrangos statistiką geriausias būdas – įrenginių monitoringas. Taip bus galima, tiksliai nustatyti elektros suvartojimo sąnaudos prie tam tikrų nustatytų vidaus temperatūrų ir esamos lauko, taip pat įvertinant ir ruošiamo vandens temperatūrą.

Šiuo metu pajungti komfovent rotacinio tipo rekuperatoriai prie įrenginių monitoringo šalčiausią mėnesį (gruodį) sunaudoja 118 kWh, palaikant tiekiamo oro patalpose 20-21 C, kai tuo tarpu lauko temperatūra -1-2 C laipsnių.

Šilčiausią mėnesį (birželį) rekuperatoriaus elektros sąnaudos tesiekia 53 kWh. Tuomet buvo palaikoma 20-21 C laipsnių temperatūra, kai tuo tarpu lauke buvo 20-24 C laipsniai.

Per visus kalendorinius metus šie rekuperatoriai sunaudoja 1091 kWh, tačiau visi šie rezultatai gali skirtis vėdinimo sistemą įrenginėjant skirtingo tipo patalpose. Rezultatai priklauso ne tik nuo pačios patalpos sandarumo ir kitų specifikacijų, bet ir nuo žmonių esančių patalpose, nuo jų veiklos ir pan. Kalbant apie elektros suvartojimą, jam didelę įtaką daro ir esama lauko temperatūra ir nustatyta tiekiamo oro temperatūra.

Tiekiamo oro srautas patalpose reguliuojamas su difuzoriais, kurie užsideda ant vamzdžio per kurį tiekiamas oras. Difuzoriai gali būti pasirenkami pagal norimą dizainą, tačiau kai kurie difuzoriai skiriasi tiekimo ir ištraukimo, todėl reikėtų atkreipti dėmesį prieš įsigijant. Jų pagalba bus sureguoliuoti visi tiekiamo oro srautai.

Vistiek visas valdymas priklauso nuo valdymo pulte užduotų komandų, kurios ir apspręs rekuperatoriaus veikimo principus ir tiekiamo oro srautus. Triukšmo lygis taip pat yra priklausomas nuo veikimo greičio ir tiekiamo oro rauto, nes kuo daugiau bus tiekiama oro, toks garso triukšmo lygis ir bus patalpose.

Triukšmo lygį sumažinti galima tik montuojant sistemas, kai papildomai yra pridedami triukšmo slopintuvai ar pasirenkama tylesnė pati vėdinimo sistema. Visus šiuos aspektus reikia aptarti su projektuotoju ar montuotoju prieš pradedant sistemas projektuoti ar montuoti.

Back

Renginiai

  • Goatcrafts – tai unikali siūlų ir rankų darbo gaminių krautuvėlė

    Visai neseniai Lietuvos rinkoje atsirado naujas prekės ženklas Goatcrafts. Tai internetinė parduotuvėlė, kurioje parduodami aukštos kokybės italų gamintojo Lana Gatto mezgimo siūlai ir išskirtiniai rankų darbo gaminiai. Goatcrafts krautuvėlėje kruopščiai atrinkti Lietuvos auksarankių pamėgti...

  • RENGINIAI VAIKAMS KLAIPĖDOJE: PAVASARIO STOVYKLA

    RENGINIAI VAIKAMS KlAIPĖDOJE www.stovyklos.info tai savaitgalio mokyklėlė ir STOVYKLOS. „Pažink save“ RENGINIŲ programos tikslas, kad VAIKAI atrastų savo talentą ir aistrą, atpažintų savo gabumus ir kuo mažiau laikos praleistų prie kompiuterių ir telefonų. Todėl „Pažink save“ stovykose ir...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1060

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode