Geriausios stovyklos vaikams

09/02/2018 15:01

Ar saugu vaiką išleisti į stovyklą, ypatingai jeigu ji yra su nakvyne? www.stovyklos.info STOVYKLOS organizatoriai daugelį metų rengdami stovyklas vaikams Klaipėdoje, turi sukaupę nemažą patirtį. „PAŽINK SAVE“ vadovai pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, norint išsirinkti geriausią stovyklą, kurioje vaikas galėtų gerai pailsėti ir pasisemti žinių bei patirti daug įspūdžių.

1.         GEROJE STOVYKLOJE UŽTIKRINAMAS SAUGUMAS

Stovykloje vaikas turi būti saugus. Todėl dalyviai turi turėti medicininę pažymą ir draudimą. Taip pat geroje stovykloje dalyviai pasirašo sutartis, kuriose įsipareigoja laikytis taisyklių. Tėvai gali susitikti ir susipažinti su stovyklos vadovais bei apžiūrėti patalpas, kuriose vyks renginys. Visos šios atsargumo priemonės leis tėveliams ramiai išleisti vaiką į vasaros ar žiemos stovyklą, žinant, kad jis bus globojamas atsakingų vadovų.

2.         ĮDOMI STOVYKLOS PROGRAMA

Geroje stovykloje vaikai ne tik atsipalaiduoja, dūksta, tačiau ir užsiima įvairia veikla. Yra įvairių stovyklų su skirtingomis programomis, kaip sporto, meno, technologijų, sveiko gyvenimo būdo. Tėvai, pasitarę su vaiku ir apsisprendę dalyvauti stovykloje, turėtų gauti pilną stovyklos programą. Taip tėvams garantuojama, kad vaiko laikas bus užpildytas įdomia, prasminga veikla. www.stovyklos.info stengiasi sudaryti programą, kurioje vaikas galėtų įvairiapusiškai tobulėti. Todėl „Pažink save“ stovyklos programoje yra aikido sporto, riedlenčių aktyvi veikla. Taip pat jie mokinasi kaligrafijos, muzikuoja, muša būgną, dainuoja, vaidina, mokinasi anglų kalbos. Net jei anksčiau vaikai niekados to nedarė, vis tik stovykloje meniniai užsiėmimai yra labai smagūs, nes čia nėra griežtų reikalavimų. Vienintelis tikslas atsipalaiduoti ir išlaisvinti savo kūrybinius gebėjimus, kuriuos turi kiekvienas žmogus.

„PAŽINK SAVE“ STOVYKLOS programa siekiama supažindinti vaiką su įvairiomis profesijomis, kad jis pats galėtų geriau save pažinti ir suprasti, kurioje srityje jis labiausiai nori tobulėti. Laisvai komunikuodamas su įvairių profesijų vadovais, vaikas gali be streso ir įtampos lavinti save sporto, meno, technologijų, kaligrafijos, anglų kalbos užsiėmimuose.

3.         DRAUGIŠKA APLINKA

www.stovyklos.info STOVYKLŲ organizatoriai siekdami, kad vaikai kuo geriau praleistų laiką draugiškoje aplinkoje, surado kelis sprendimus. 1) Stovyklos metu kviečiami svečiai. Kartais tai žinomi miesto žmonės ar tam tikrų profesijų atstovai. Vaikai turi galimybę su jais susipažinti iš arčiau, išgirsti jų sėkmės istoriją bei užduoti klausimų.

2. Stovyklos taisykles užrašo patys vaikai. Renginio pradžioje vaikai užrašo taisykles, kuriose griežtai draudžiama įžeidinėti ar skriausti kitus dalyvius. Užrašydami patys taisykles, vaikai geriau suvokia savo atsakomybę. Esant dideliems nusižengimams, dalyvis gali būti paprašytas palikti stovyklą. Vis tik tokie atvejai yra labai reti. www.stovyklos.info vadovai asmeniškai kalbasi su vaikais, kuriems sunku prisitaikyti prie bendraamžių, bando padėti vaikui suprasti save, savo elgesio motyvus, kad vaikas galėtų įsilieti į kolektyvą ir susirasti draugų ir bendraminčių. 

Lietuvoje yra daug gerų stovyklų, tačiau pasitaiko ir abejotinos kokybės. Nelabai vykusi stovykla gali būti, jeigu joje nėra pasirūpinta maitinimu, higieninėmis sąlygomis, įdomia programa, saugumu, nėra pritaikyta gyvenamoji aplinka. Todėl atkreipdami į tai dėmesį, išvengsite nemalonumų. O išsirinkus gerą stovyklą, vaikas ne tik saugiai pailsės, bet ir pasisems žinių ir neišdildomų įspūdžių vasaros, žiemos ar pavasario stovykloje.

 

Parengė Vitalija Paulauskaitė

Back

Renginiai

  • Goatcrafts – tai unikali siūlų ir rankų darbo gaminių krautuvėlė

    Visai neseniai Lietuvos rinkoje atsirado naujas prekės ženklas Goatcrafts. Tai internetinė parduotuvėlė, kurioje parduodami aukštos kokybės italų gamintojo Lana Gatto mezgimo siūlai ir išskirtiniai rankų darbo gaminiai. Goatcrafts krautuvėlėje kruopščiai atrinkti Lietuvos auksarankių pamėgti...

  • RENGINIAI VAIKAMS KLAIPĖDOJE: PAVASARIO STOVYKLA

    RENGINIAI VAIKAMS KlAIPĖDOJE www.stovyklos.info tai savaitgalio mokyklėlė ir STOVYKLOS. „Pažink save“ RENGINIŲ programos tikslas, kad VAIKAI atrastų savo talentą ir aistrą, atpažintų savo gabumus ir kuo mažiau laikos praleistų prie kompiuterių ir telefonų. Todėl „Pažink save“ stovykose ir...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Create a free websiteWebnode