Kaip žinoti, kad šilumos siurblys veikia netinkamai?

23/12/2016 10:37

Pats geriausias ir labiausiai pasiteisinęs būdas sužinoti ar šilumos siurblys veikia tinkamai ar netinkamai – įrenginių monitoringas. Tai tokia sistema, kuri leidžia matyti skirtingus įrenginio veikimo duomenis tiesiog jį prijungus prie specialaus blokelio. Tai leidžia sekti įrenginio galią, patalpų vidaus ir išorės temperatūras. Todėl galima šaltuoju metu matyti – kiek galios yra suvartojama patalpų šildymui prie tam tikros lauko temperatūros, o šiltuoju metų laiku galima sekti kiek elektros energijos yra suvartojama karšto vandens ruošimui. Taip pat, stebint tą pateiktą statistiką galima pamatyti įvairius gedimus, jie dažnai aptinkama pagal elektros energijos suvartojimo grafą, kai yra aiškiai matomas elektros sanaudų šokinėjimas. Parodžius įrenginio veikimo grafiką specilizuotam specialistui, dažnai jis gali konstatuoti gedimą pažiūrėjąs į veikimo grafiką.

Šilumos siurbliai oras-vanduo naudojami ištisus metus, nes šaltuoju metų laiku naudojama šildymui, o šiltuoju metų laiku naudojami vandens ruošimui. Žinoma, priklausomai nuo atliekamų funkcijų atitinkamai yra sunaudojama ir elektros energijos. Net ir šildant skirtingomis temperatūros, elektros sąnaudos yra skaičiuojamos pagal faktą reikalingą tam įrenginiui veikti tą minutę. Dėl šių priežasčių šie įrenginiai yra ir ekonomiški.

Tokių šildymo įrenginių pradinė investicija atrodo gana didelė, bet ji atsiperka laikui bėgant. Siekiant sustaupyti lėšų galima skirti mažiau įsigyjant pigesnį įrenginį, ne tokio žinomo ir patikimo gamintojo. Tačiau tai taip pat yra didžiulė rizika, nes yra neaiškus tokio įrenginio patikimumas, iš dalies jis gali tarnauti ir kaip kokybiškas, iš kitos pusės gali sugesti pasibaigus garantijai. Tai yra rizika, kitaip tariant sėkmės dalykas. Garantiniu laikotarpiu, dažniausiai suteikiamas 24 mėnesiams šilumos siurbliai yra taisomi nemokamai, išskyrus tuos atvejus kai priežastis ne įrenginio gedime, o netinkamai sumontavus, ar bandant taisyti ir pažeidus kažkokią dalį ir panašūs atvejai. Tai gali nustatyti atvykęs atstovaujamo gamintojo servisas, tuomet nustačius gedimą bus pasirinkta ar taisyti įrenginį, ar keisti jį nauju. Deja, bet po garantinio aptarnavimo, visą įrangą teks remontuoti patiems. Jei esate nepatenkinti įsigytu šildymo įrenginiu, deja bet kai jis jau yra sumontuotas jo grąžinti ar pakeisti kitu nebegalima. Išskyrus tuos atvejus, kai tam priežastys yra labai svarios ir su tuo surinka įrenginio gamintojas. 

Back

Renginiai

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1060

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode