Kas yra fizinio asmens bankrotas?

23/05/2022 13:06

Ne taip seniai atsiradusi sąvoka „fizinio asmens bankrotas“ vis dar neįprasta ir kelianti klausimų su tokiomis aplinkybėmis susidūrusiems asmenims. Teisinius niuansus ir aspektus, kaip visada, geriau palikti ekspertams ir savo srities profesionalams, tačiau bendruosius principus pravartu žinoti bene kiekvienam.

Fizinio asmens bankrotas – tai galimybė atkurti nemokių sąžiningų asmenų mokumą, ko pasėkoje, fizinis asmuo ar šeima galėtų tęsti pilnavertį gyvenimą be skolų ir be antstolių.

Fizinių asmenų bankroto procedūra leidžia nurašyti asmens skolas, susidariusias dėl pablogėjusios sveikatos būklės, ekonominės krizės ir kitų priežasčių, atsiradusių nepriklausomai nuo asmens valios ar noro.

Bankrutuoti siekiantis asmuo po fizinio asmens bankroto bylos iškėlimo dar trejus metus pagal finansines galimybes, išsilavinimą, sveikatos būklę tenkina kreditorių reikalavimus, o pasibaigus šiam terminui, yra atleidžiamas nuo tolesnio skolų mokėjimo. Pabrėžtina, kad nesvarbu, kokia yra likusi nemokaus asmens skola - fizinis asmuo po trejų metų atleidžiamas nuo tolesnio skolų mokėjimo.

Kokiais atvejais galima bankrutuoti?

Fizinio asmens bankrotas svarstomas, jei tenkinami šie kriterijai:

  1. Fizinio asmens bankroto metu asmens gyvenamoji yra Lietuvoje.
  2. Fizinis asmuo yra nemokus - jo skolos, kurių grąžinimo terminai jau yra suėję, viršija 18 250 Eur.
  3. Bankrutuoti siekiantis fizinis asmuo yra sąžiningas.

Taigi, fizinio asmens bankrotas – išsigelbėjimas sąžiningiems ir ne savo valia nemokioje situacijoje atsidūrusiems asmenims. Jei esate aprašytoje situacijoje ir nurodyti pirminiai kriterijai jums tinkami, nedvejokite kreiptis profesionalios pagalbos potencialiems veiksmams ir procedūroms aptarti.

 

Back

Renginiai

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Create a website for freeWebnode