Populiarūs rekuperatoriai

04/01/2017 15:40

Šiuo metu daugelyje namų statomi rekuperatoriai vien dėl to, kad būtų gaunamas A klasės namo sertifikatas, be kurio negalima priregistruoti namo. Tačiau nereikėtų pamiršti šių sistemų naudos, kad kiekvienam gerai savijautai ir sveikam gyvenimui reikalingas švarus ir šviežias oras.

Patys populiariausi yra plokšteliniai rekuperatoriai, bet Lietuvos klimatui labiausiai pritaikyti laikomi – rotaciniai rekuperatoriai. Dažniausiai pasirenkami komfovent rekuperatoriai, nes visi jų turi A klasę, kai kurie modeliai ir A+. Tai reiškia, kad daugelis jų atitinka pasyviam namui keliamus reikalavimus, todėl pasirinkus vieną jų gaminį bus galima gauti pasyvaus namo sertifikatą. Pagal naujausias ES direktyvas, visi nauji namai turi atitikti ir gauti A klasės sertifikatą, o tai praktiškai prilygsta pasyviam namui. Tokie rekuperatoriai gali būti jungiami prie bendro protingo namo valdymo

Rekuperatorius šalina orą iš patalpų ir grąžina į patalpas pašildytą orą. Toks oras perleidžiamas per šilumokaitį, kuris gali būti rotacinio, plokštelinio ar priešpriešinių srautų tipo. Būtent nuo rekuperatoriaus šilumokaičio tipo priklauso ir pats bendras rekuperatoriaus pavadinimas. Todėl pagal jo tipą ir pavadinimą galima laisvai nustatyti koks mus sumontuotas šilumokaičio tipas įrenginyje.

Rekuperatoriai reikalingi ne tik namų, gyvenamųjų patalpų vėdinimui, bet ir komercinėms patalpoms. Ypatingai svarbus vėdinimas komercinėse patalpose, kuriose praeina didelis srautas žmonių ar dideliame ofise, kuriame yra daugybė spausdintuvų, kompiuterių, kurie išskira tam tikrus kvapus, dulkes, nuolatos veikdami išpučia orą. Todėl tokias patalpas svarbu vėdinti, kad nuolatos būtų šviežias ir gaivus oras.

Vėdinimo sistema svarbi ir įvairiose gamybinėse patalpose, tokiose kaip dažyklose, autoservise ar kitose, kur dirbant kaupiasi daugybė kvapų, dulkių. Jos ne tik kenkia patalpų orui, tačuiau ir pačių darbuotojų savijautai. Gerai vėdinamas patalpos, gali padidinti darbuotojų produktyvumą ir kartu darbo našumą. Be to, reikėtų nepamiršti ir žmonių, kurie apsilanko norėdami užsisakyti tam tikras paslaugas, todėl juos žymiai maloniau sutikti kai patalpose vyrauja tyras ir gaivus oras.

Dažnai darbuotojai tampa nebeaktyvūs, juos kankina slogi nuotaika, ar tiesiog tampa mieguisti. Dažna problema – oro trūkumas, nes jis yra greitai iškvėpuojamas ar užterštas, ypatingai jei patalpos yra labai uždaros, sandarios, mažai kvėpuojančios. Tokias patalpas yra privaloma vėdinti, kad būtų valomas oras ir tiekiamas šviežias. Tokios patalpose geriausias tiekiamo oro šaltinis – rekuperatoriai.

Komercinio tipo patalpose, tokiose kaip biurai, administracinio tipo patalpose dažniausiai sistemos montuojamos su lankščių ortakių sistemomis, kurios yra šiek tiek brangesnės, bet joms sumontuoti užtenka labai mažai vietos po lubomis. Vėdinimo sistemos montuojamos įvairaus tipo patalpose, tiek komercinio, tiek ir administracinio, tiek ir gyvenamosiose patalpose. Svarbiausia – pagal visus reiklaavimus teisingai sumontuota vėdinimo sistema ir pasirinktas tinkamiausias veikimo režimas, kad įrenginys nekeltų diskomforto.

Back

Renginiai

  • Dailės saviraiškos užsiėmimai vaikams Dailės saviraiškos užsiėmimai vaikams

    Naujaisiais metais - nuo sausio mėnesio kviečiame prisijungti vaikiukus (nuo 3 m.) prie dailės saviraiškos mažiesiems grupių.   Užsiėmimų laikas: I grupė: penktadienis (dailės saviraiška ir keramika 3 - 5 m. vaikams); Laikas: 16.00 - 17.00 val.   II grupė: penktadienis...

  • OGMIOS MIESTO GIMTADIENIS JAU ŠĮ ŠEŠTADIENĮ GEGUŽĖS 25 DIENĄ VILNIUJE! OGMIOS MIESTO GIMTADIENIS JAU ŠĮ ŠEŠTADIENĮ GEGUŽĖS 25 DIENĄ VILNIUJE!

    Įspūdingas OGMIOS MIESTO GIMTADIENIS ANT ŽOLĖS jau šį šeštadienį gegužės 25 d. 11:30 val. – tikra atgaiva šeimai ir visiems vilniečiams su nemokamais atrakcionais, daugybe įvairių pramogų vaikams ir žinoma, DIDELĖMIS nuolaidomis! Specialiai OGMIOS MIESTO gimtadienio šventėje bus sukurtos...

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode