TOP 10 sėkmės paslapčių baldų rinkoje

29/09/2013 14:10

Ko gero, dažnas baldų verslo atstovas susiduria su problema, kaip išsiskirti perpildytoje Lietuvos baldų rinkoje? O ir baldininkų klientai susiduria su ne ką mažesne problema – kaip išsirinkti, kur gamintis ar iš kur pirkti baldus?

 

Taigi, kur slypi sėkmės paslaptis? Ką baldų rinkos lyderiai žino daugiau nei kiti šios rinkos atstovai? Ką jie daro kitaip nei visi, kad yra matomi ir populiarūs klientų tarpe? Galbūt reikia daug investuoti į marketingo priemones ir reklamą? O gal reikia turėti naujausią, brangiausią įrangą ar samdytis daugybę žmonių?

Nuotr. TG BALDAI bendrasavininkai Tomas Dubinskas ir Giedrius  Naulickas

 

Savo sėkmės paslaptimis baldų rinkoje sutiko pasidalinti „TG baldai“ (www.tgbaldai.lt) direktorius Tomas Dubinskas.

 

Baldų verslo istorija nuo nulio

 

„Nevadinčiau to paslaptimi, gal paprasčiau įvardinčiau, jog mes tiesiog atradome būdą per savo patirtį baldų rinkoje, kaip joje tapti matomiems ir pageidaujamiems klientų. Verslą pradėjome nuo nulio, prieš tai įgiję darbo patirties, kaip samdomi darbuotojai. Labai greitai pasijutome savo vėžėse, todėl spartus tobulėjimas buvo neišvengiamas. Taip su partneriu Giedrium Naulicku įkūrėme TG baldus.“ – sako p.Tomas Dubinskas.

 

TOP 10 sėkmės baldų rinkoje paslapčių - praktiškai atrasti sėkmės būdai baldų rinkoje:

1 – Asmeninis pardavimas

Mes pagrinde rėmėmės sena gera tradicine rėmimo priemone – asmeniniu pardavimu. Per ilgesnę nei 10 metų darbo patirtį baldų rinkoje, ko gero, drąsiai galime teigti, kad asmeninis pardavimas veikia labai sėkmingai. Aišku, jeigu tam asmeniui tai yra malonus darbas. Mums tai atitiko šimtu procentų, baldų gamybos veikloje save atradome ir realizavome pilnai, gal todėl taip puikiai ir suveikė ši priemonė.

2 – Tinkamai atrinkti vadovai/verslo partneriai ir strategija

Kaip sakoma, jeigu versle kažkas nesiseka, galima kaltinti rinką, jos nebuvimą, blogus darbuotojus ar klientus. Tačiau, kad ir kaip save guostume, neišvengsime akistatos su tuo, kad žuvis pradeda smirdėti nuo galvos. Taip ir mūsų versle. Mes manome, kad tai, jog verslą sukūrėme visiškai skirtingi partneriai, skirtingų savybių asmenys, mums lėmė didelę dalį sėkmės. Tuo metu, kai kartu su akcininku Giedriumi išėjome iš samdomo darbo kurti savo verslo, daug kas jau iš anksto prognozavo mūsų nesėkmę. Ypač aplinkiniai rėmėsi nuostata, kad dviese versle jokių draugysčių nebūna, anksčiau ar vėliau žmonės susipyksta dėl pinigų. Mums taip neatsitiko. Gal ir todėl, kad, kol dirbome ten pat samdomame darbe, pamatėme daug svetimų klaidų, kartu jas analizuodavome, mes tokiu būdu jau tada daug sutaupėme savo pinigų mokydamiesi iš svetimų klaidų. Bendra patirtis ir bendras tikslas įkvėpė  realizuoti savo idėjas savo versle.

Mums padėjo ir tai, kad mes aiškiai apsibrėžėme strategiją, kaip dirbame ir kur dirbame. Nors gaminame įvairius baldus, tačiau didžiausią dėmesį skiriame virtuvės baldų ir spintų gamybai. Tai leidžia skirti daugiau dėmesio konkrečiam produktui. Nesistengiame konkuruoti su kitais baldžiais, tiesiog tikslingai dirbame savo apsibrėžtoje rinkos dalyje.

3 – Puikus darbo klimatas ir komanda bei aiškus vadovų bendravimas su darbuotojais

Mes džiaugiamės, jog TG baldų istorijoje nėra išėjęs iš darbo nei vienas darbuotojas! Baldų versle ypač svarbu puikus darbo klimatas ir komanda, kaip jie komunikuoja tarpusavyje, kiek yra sąžiningi vieni su kitais ir su klientais.  Juk dirbti susirenka skirtingų charakterių ir savybių žmonės. Galime drąsiai sakyti, jog mylime savo darbuotojus, atvirai kalbamės su jais apie iškilusias problemas, aptariame įvairiausias situacijas. Darbuotojai nebijo sakyti visko, kaip kas yra iš tiesų. Skatiname atvirą bendravimą, kad ir kokie nemalonūs, kitą kartą, būtų klausimai.
Mes nebijome kalbėtis su darbuotojais apie atlyginimus. Šį klausimą netgi sprendžiame kartu. Mes nebijome tos temos, kiek žmogus uždirbs ar, kiek jis nori uždirbti. Pas mus nėra valandinio darbo, tačiau labai svarbu kokybė.

4 – Vertybės ir požiūris į klientą

Jau seniai pastebėjome, kad tai, kokias vertybes mes propaguojame savo įmonės viduje, tai tiesiogiai turi įtakos ir požiūriui į klientą. Kas rezultate susiveda į puikų bendravimą su klientu. Taigi, jeigu mes kolektyve itin pabrėžiame pasitikėjimą vieni kitais ir sąžiningumą jau pradedant nuo žmonių atrinkimo į darbo pozicijas, tai tos vertybės perduodamos tų pačių darbuotojų ir į išorę mūsų klientams. Mes visi susiję, todėl tai, kas mūsų galvose, yra labai svarbu. Ir darbuotojų kolektyvą rinkome atsižvelgdami ne į, tarkime, projektuotojų profesionalumą, bet žiūrėjome grynai žmogiškąsias savybes. Ir šiai dienai jau drąsiai galime teigti, jog mums šis požiūris itin pasiteisino ir atsipirko. Žmogaus sąžiningumas labai greitai identifikuojamas jau per bandomąjį laikotarpį, taip pat svarbu bendros elgsenos rekomendacijos, kur tu žmogų gali vertinti ne tik pagal profesinę elgseną, bet ir apskritai jo santykį su žmonėmis, kaip jis bendrauja ir t.t., ir pan.

5 – Terminai

Baldų versle labai svarbu darbų atlikimo terminai. Tačiau, pastebėjome, jog Lietuvoje jau bene 9 klientai iš dešimties netiki, jog baldus atvešime sutartu laiku. Taip nutiko todėl, kad dar prieš krizę, kai buvo nekilnojamo turto bumas ir visi masiškai gaminosi baldus, o baldininkai masiškai prisiėmė vykdyti daug baldų užsakymų. Tuomet ir išsikreipė bendras supratimas tarp kliento ir baldininkų apie darbų terminus. Todėl mes šioje vietoje melagingos reklamos nedarome. Klientams pasakome 8 savaičių baldų gamybos terminą, tačiau dažniausiai baldus atvežame jau po 6 savaičių.

6 – Kokybė

Iš viso to, ką apkalbėjome, ko gero ir gimsta kokybė, kas klientams yra labai svarbu. Kaip jau minėjome, mums kokybė irgi yra labai svarbu. Baldų gamybai naudojame tik aukščiausios kokybės medžiagas bei furnitūrą.

Terminai taip pat labai svarbu. Ranką prie širdies pridėjęs galiu pasakyti, kad neesame pavėlavę pristatyti baldų užsakymą nei karto!

O jeigu natūraliai gimsta koks darbo brokas, jo tikrai neslepiame ir nedelsiant jį pašaliname.

7 – Inovacijos

Draugaujame su inovacijomis, o tai mums irgi atveria sėkmės vartus. Šalia virtuvės baldų ir spintų gamybos mes pasirinkę „Blum“ firmos brandą, kas leidžia nuolat papildyti mūsų baldus naujausiais mechanizmais bei įvairiausiais priedais. Naudojame naujausias LED apšvietimo sistemas, laminuotą stiklą su įvairiausiomis medžiagomis bei foto grafiką, iš lieto marmuro ir lieto granito gaminamą produkciją bei daugybę kitų šiuolaikiškų kokybiškų medžiagų. Taigi, mes visiškai nebijome sudėtingų baldų projektų, esame tam visiškai pasiruošę. Mums netgi patiems sudėtingesni projektai visada įdomu.

Dar pastebėjome, kad šiais laikais, kai žmonės skuba ir įsisukę savo rutinoje, ir dienos greityje tapo aktualu siūlyti pilną baldų kompleksą. Tai yra, mes pagaminame ne tik baldus, bet ir pasiūlome interjero dizainerio paslaugas, buitinę techniką ar pavyzdžiui, „Brita“ firmos filtrus, plautuves, maišytuvus bei LED šviestuvus. Pasirinkome kokybiškus partnerius, kurie kuria kokybiškus produktus. Žmonėms tai tapo itin patogu ir jie mielai naudojasi šia paslauga.

8 - Platus požiūris

Pastebėjome, jog daug kas baldų versle bijosi interjero dizainerių idėjų. O mes idėjų visada norime ir pageidaujame. Kaip tik, stengiamės išpildyti dizainerių idėjas, o ne jas iškritikuoti ir teigti, kad jos nėra įgyvendinamos. Taip tapome mėgiami interjeristų ir jie patys mus rekomenduoja.
Apskritai stengiamės mąstyti plačiai, ne tik užsiciklinti ant kažkokių standartinių modelių.

9 – Protingos investicijos į reklamą

Mes negalime pasakyti, kad labai daug skiriame investicijų reklamai. Tačiau suvirtualėjusioje visuomenėje stengiamės neatsilikti bent jau internete. Todėl kartais užsakome išorines rinkodaros paslaugas. Esame investavę į interneto svetainę ir jos optimizavimą, todėl ieškant interneto paieškoje Google virtuvės baldų www.tgbaldai.lt  projektas matosi pirmame paieškos rezultatų lape. Visada pasinaudojame naudingais reklamos pasiūlymais, tačiau bendros marketingo ar reklamos strategijos neturime.

10 - Rekomendacijos arba reklama iš „lūpų į lūpas“

Mes nuo pat pradžių nedarėme kažkokių užslėptų ar skambių reklamų. Pastebėjome, kad geriausia reklama - tai klientų atsiliepimai, kuomet mūsų esami klientai iš lūpų į lūpas atveda naujus klientus. Mums atrodo, kad pradžioje susitikus su klientu geriau nesakyti, kad “pirkite virtuvės baldus ir po to gausite nuolaidą, pavyzdžiui, gartraukiui”. Mums atrodo, jog geresnis variantas ir pasiteisinęs, kai žmogui padaroma nuoširdi staigmena. Tarkime, šeima užsisako virtuvės baldus ir pabaigoje gauna dovanų virtuvinę pirštinę ar vandens filtravimo ąsotį .

Ir paskutinis provokuojantis klausimas..

Jeigu Jums pasiūlytų, tarkime, 200 tūkstančių litų atlyginimą 20 metų į priekį, ar sutiktumėte mesti baldų gamybos verslą?

“Tokio ne masinės gamybos produktų verslo bene didžiausias privalumas vadovui, kad gali asmeniškai  bendrauti su savo klientais ir tuo mėgautis. Dažniausiai su klientais liekame draugais ir išsiskiriame, gal juokingai nuskambės, bet su gailesčiu. Gal dabartinėmis akimis daryčiau daug ką kitaip, tačiau, į nieką neiškeisčiau šio malonumo dirbti sau pačiam tokiame šauniame kolektyve, kokį jį susikūrėme šiai dienai.” –  šypsosi Tomas Dubinskas.

Pašnekovą kalbino ir straipsnį parengė Evelina Tamulaitienė

Back

Verslas

  • 24/01/2017 17:16

    Šilumos siurbliai

    Šilumos siurbliai oras-vanduo yra išskirtinė šildymo sistemos ne tik dėl to, kad šildo ypatingai ekonomiškai, kartu šildo vandenį, taip pat nėra didelė ir pradinė investicija. Šie įrenginiai yra ypatingi, nes gali būti sujungti su geoterminiu, dujiniu ar net turimu kieto kuro katilo šildymu....

  • 29/09/2016 15:22

    Elektros spintos

    Vienokie ar kitokie atliekami elektros darbai yra vieni svarbiausių ir, žinoma, reikalingiausių įrenginėjant tiek namus, butus ar kitus pastatus. Todėl planuojant įrengti naują būstą labai svarbu didelį dėmesį skirti elektros instaliacijai. Norint tinkamai apsisaugoti nuo pavojingo elektros srovės...

  • 14/09/2016 10:15

    Elektros darbai

    Elektros darbai įrenginėjant namą ar kitus pastatus yra bene svarbiausi ir reikalingiausi. Tačiau ieškodami kur elektros darbai yra atliekami ne tik už prieinamą kainą, bet ir profesionaliai dažnai sugaištame daug laiko. Panevėžyje įsikūrusi viena stambiausių įmonių UAB Automatikos sistemos dirba...

  • 06/09/2016 11:01

    Rekuperacija – vėdinimo sistemos?

    Daugelis yra įsitikinę, kad vėdinimo sistemos ir rekuperacija yra skirtingos sistemos, tačiau iš ties tai ta pati sistema. Rekuperacija skambus pavadinimas, dėl to, kad vėdinimo sistemai įrengti yra reikalingas įrenginys – rekuperatorius. Dažnai toks pavadinimas naudojamas ir marketinginiais...

  • 06/09/2016 10:58

    Vėdinimo sistemos

    Vėdinimo sistemos nėra tik rekuperatoriai ir ortakių montavimas, nes kai kurioms patalpoms vėdinimui gali užtekti ir paprasto ventiliatoriaus ar elementaraus oro tiekimo įrenginio, kuris tiektų į patalpas reikiamą kiekį šviežio oro.   Dėl ko neverta vaikytis kainų? Suprantama, kad visi žmonės...

  • 06/09/2016 10:58

    Šilumos siurbliai oras-vanduo

    Šių šildymo įrenginių pagrindiniai gamintojai – Panasonic ir Daikin. Šie šilumos siurbliai oras-vanduo yra vertinami dėl savo ilgaamžiškumo, kokybės ir patikimumo.   Panasonic šilumos siurbliai dažnai priskiriami Aquarea įrenginių grupei. Jie pasižymi aukštu energijos sunaudojimo efektyvumo...

  • 01/09/2016 16:44

    Vėdinimas pramoninėse patalpose

    Vėdinimo sistemas visada prieš įrenginėjant reikia projektuoti, tai yra daroma dėl to, kad taptų aišku kokia sistema bus įrenginėjama, tuomet tiksliai numatoma vieta kur rekuperatoriai turi stovėti. Turint tokį vėdinimo projektą neturėtų kilti problemų dėl nesutarimų, nes viskas aiškiai apibrėžta...

  • 01/09/2016 16:43

    Vėdinimo sistemų įrenginiai

    Dažnai žmonės galvoja, kad vėdinimo įrenginiai ir rekuperatoriai yra du skirtingi įrenginiai, tačiau tai yra tas pats įrenginys, taip pat dar yra tokie terminai kaip rekuperacinės sistemos, rekuperacinis vėdinimas ir kita. Rekuperatoriais yra vadinama ir dėl to, kad šiame vėdinimo įrenginyje yra...

  • 01/09/2016 16:43

    Investicija į vėdinimo sistemas

    Dažniausiai tenka susidurti su svarstymais dėl įrangos reikalingumo atsižvelgiant tik į reikiamas investicijas, nes net 70 proc. investicijos sumos sudaro pačio įrenginio kaina. Tas liečia tiek kondicionierius, tiek ir vėdinimo sistemas. Todėl tinkamiausias sprendimas tokioje situacijoje, numatant...

  • 01/09/2016 16:42

    Rekuperatorių valdymas

    Vėdinimo sistemų, kurias sudaro rekuperatoriai priežiūra nėra sudėtinga. Tereikia nekintančio elektros srauto ir karts nuo karto išvalyti ar pakeisti filtrus. Rekuperatoriai yra elektriniai įrenginiai, todėl reikėtų nepamiršti, kad dingus elektrai įrenginys nebeveiks. Tokie įrenginiai jungiasi į...

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Renginiai

  • Goatcrafts – tai unikali siūlų ir rankų darbo gaminių krautuvėlė

    Visai neseniai Lietuvos rinkoje atsirado naujas prekės ženklas Goatcrafts. Tai internetinė parduotuvėlė, kurioje parduodami aukštos kokybės italų gamintojo Lana Gatto mezgimo siūlai ir išskirtiniai rankų darbo gaminiai. Goatcrafts krautuvėlėje kruopščiai atrinkti Lietuvos auksarankių pamėgti...

  • RENGINIAI VAIKAMS KLAIPĖDOJE: PAVASARIO STOVYKLA

    RENGINIAI VAIKAMS KlAIPĖDOJE www.stovyklos.info tai savaitgalio mokyklėlė ir STOVYKLOS. „Pažink save“ RENGINIŲ programos tikslas, kad VAIKAI atrastų savo talentą ir aistrą, atpažintų savo gabumus ir kuo mažiau laikos praleistų prie kompiuterių ir telefonų. Todėl „Pažink save“ stovykose ir...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode