Vėdinimo sistemos projektavimas

24/01/2017 17:17

Veikimo principas nieko nesiskiria nuo skirtingo, kuriam rekuperatorius priklauso tipui, skirtumas tik tame, kad skirtingais būdais pašildomas tiekiamas oras. Projektavimas vėdinimo sistemų yra reikalingas ne tik, kad pagrindinias sistemas suvesti į vieną, priimant geriausią variantą.

Projekto parengimas, taip pat leidžia apskaičiuoti tikslų reikalingų medžiagų žiniaraštį, pagal kurį bus aišku kiek medžiagų reikia įsigyti ar bus sunaudojama reikalingai sistemai įrengti. Žinoma, dažnai atsiranda ir neumatytų dalių ir detalių, kurių naudojimas yra aiškus tik eigoje. Pagal šį žiniaraštį ir skaičiuojamos sąmatos, dažniausiu atveju medžiagų kainos yra paskaičiuojamos pagal priimtas bendras kainas bendru šalies mastu, taip pat įvertinus darbų kainą, kuri priklauso nuo sistemų sudėtingumo, pradirbtų valandų skaičiaus ir kitų rodiklių. Kad teisingai parašyti pasiūlymą riekia įsivertinti ne tik darbus, bet ir nenumatytas išlaidas, ar reikalingas papildomas paslaugas, kaip auto bokštelis, transporto išlaidos ar kita.

Pagal parengtą projektą aišku kokio našumo rekuperatorius turėtų būti, kad pilnai vėdintų patalpas. Rekuperatoriaus parinkimui didžiausią įtaką daro patalpų plotas, taip pat ir patalpų paskirtis, kiek jose bus žmonių, kokia veikla jie užsiims tose patalpose, ar ten bus švaru ar bus daug dulkių patalpose ir panašiai.

Vėdinimo projektą reikėtų visada suderinti su patalpų interjero dizaineriais, nes kai kurie vėdinimo sprendimai gali trukdyti pačiam jų įrengimui ir atvirkščiai, todėl svarbu kiekvieną detalę kruopščiai susiderinti. Dažnai būna pamirštas ir pats rekuperatorius, kuriam taip pat reikalinga papildoma vieta šiam įrenginiui, kuris dažniausiai būna statomas sandėliuke, rūsyje ar garaže, priklausomai nuo turimos vietos. Išskirtiniais atvejais, kai nebėra jau vietos, gali būti pastatomas ir lauke. Tačiau toks montavimas jau kainuos daug daugiau, nes bus reikalingos papildomos medžiagos, kad rekuperatorius būtų apsaugotas nuo užšalimo ar kitų aplinkos padarinių.

Tik pasitvirtinus projektą galima įrenginėti vėdinimo sistemas tuomet viskas bus įrengta be trukdžių ir jokių nesklandumų, nes vis gi ir pats montuotojas ir projektuotojas nepasirašys ant projekto kuris būtų neefektyvus ir pritaikyti neteisingi sprendimai. Dažną gali atbaidyti projekto parengimo kaina, bet tokiose kaip gyvenamosiose patalpose kur viskas būna apsiūta ir kad prieiti prie sistemos reikėtų gadinti visas lubas reikia kokybiškų ir gerų sprendimų. Todėl ne visuomet kai yra montuojama be projekto ir pigiai yra gerai atliekamas vėdinimo sistemos montavimas.

Back

Renginiai

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a website for freeWebnode