Vėdinimo sistemos

06/09/2016 10:58

Vėdinimo sistemos nėra tik rekuperatoriai ir ortakių montavimas, nes kai kurioms patalpoms vėdinimui gali užtekti ir paprasto ventiliatoriaus ar elementaraus oro tiekimo įrenginio, kuris tiektų į patalpas reikiamą kiekį šviežio oro.

 

Dėl ko neverta vaikytis kainų? Suprantama, kad visi žmonės taupo ir siekia gauti kuo geresnę kainą, tačiau nei vieni vėdinimo sistemų montuotojai nenorės montuoti įrangos, kuri yra įsigyta kitoje įmonėje tik dėl to, kad yra mažesnė kaina (išskyrus tuos atvejus, kai įranga įsigijama kitur, nes iš kurios įmonės buvo pasirinktos paslaugos tiesiog to įrenginio neturi pardavime). Taip yra, nes už įrangą tampa atsakinga ta įmonė, kuri ją sumontavo, tai reiškia, kad atsiradus gedimams ar kažkokioms nenumatytoms problemoms teks visą sistemą tvarkyti montuotojams, kai tuo tarpu įrangą pardavusi įmonė nieko neįsipareigoja, nes net suteikiama garantija yra suteikiama pačio įrangos gamintojo, kas reiškia kad reikia su juo tiesiogiai kontaktuoti norint pašalinti gedimus ar pakeisti reikiamą detalę.

 

Įrangos poreikį ir jos parinkimą galima nuspęsti tik apžiūrėjus patalpas arba aptarus pagrindinius poreikius ir iškylančias problemas dėl nesamo arba netinkamo vėdinimo klausimais. Vis tik be įvairių kitų vėdinimo sprendimų, populiariausi išlieka rekuperatoriai.

 

Kai ankščiau reikėdavo žmonėms aiškinti kam reikalingas vėdinimas ir kodėl jį verta ar net reikėtų įsirengti gyvenamosiose patalpose, šiuo metu jokie klausimai nebekyla. Visi ateina su tiksliu noru įsirengti tokį vėdinimą, su noru parengti projektą ir kita. Vienintelis dažniausiai rūpimas klausimas – kaina.  Tai yra pagrindinis aspektas dėl ko būna keičiamas pasiūlytas vėdinimo įrenginys ar keičiamas projektas siekiant kuo daugiau sutaupyti. Dažnai yra pamirštama, kad vėdinimo sistemą sudaro ne tik rekuperatoriai ir jų kaina, nes iš ties šias sistemas sudaro daugybė sudedamųjų dalių. Pagrindinė visos sistemos dalis – ortakiai, kuriems sujungti yra naudojamos alkūnės, movos, trišakiai, laikikliai, speciali izoliacija. Taip pat, kainą sudaro ir difuzoriai, kurie skirti uždengti viduje esančias ertmes oro tiekimui. Kaip ir viduje taip ir išorėje reikalinga ertmė oro paėmimo, todėl yra gręžiama skylė į lauko sieną ortakiams pravesti. Ši skylė iš lauko pusės visuomet uždengiama grotelėmis, kad nebūtų terpės patekti įvairioms šiukšlėms ar įskristi paukščiams. 

Back

Renginiai

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1060

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode