Vėdinimo sistemų įrenginiai

01/09/2016 16:43

Dažnai žmonės galvoja, kad vėdinimo įrenginiai ir rekuperatoriai yra du skirtingi įrenginiai, tačiau tai yra tas pats įrenginys, taip pat dar yra tokie terminai kaip rekuperacinės sistemos, rekuperacinis vėdinimas ir kita. Rekuperatoriais yra vadinama ir dėl to, kad šiame vėdinimo įrenginyje yra sumontuotas šilumos atgavimo elementas, kurio dėka į patalpas yra tiekiamas kambario temperatūros oras, o ne tiesiogiai toks koks yra lauke.

Rekuperatoriai yra maišomi ir su oro kondicionieriais, todėl manoma, kad ir šie įrenginiai turi išorinį bloką. Tačiau vėdinimo įrenginiai neturi išorinio bloko, nes visas funkcijas atlieka viduje esančiame bloke, o jis yra pajungiamas prie padarytų skylių ortakiams, per kuriuos teka oras iš lauko. Iš fasado pusės tos ertmės būna paslėpiamos grotelėmis, per kurias oras laisvai gali tekėti, tačiau kartu pagražina ir fasado išvaizdą. 

Visi rekuperatoriai turi 2 metų garantiją, todėl sugedus įrangai, ar atsiradus kažkokiai klaidai, dėl kurios įrenginys veikia netinkamai ar visiškai nustoja veikti reikėtų kreiptis į įrangos gamintojo atstovą Lietuvoje. O jei gedimas atsirado kažkurioje kitoje vietoje, ne pačiame įrenginyje, reikėtų kreiptis į montuotojų įmonę, kas tą sistemą pajungė, nes gedimai gali atsirasti ir dėl netinkamai pajungtų ortakių, ir dėl neteisingai ar per daug užlenktų ortakių, labai retais atvejais pasitaiko ir tokių atvejų, kad patys ortakiai būna brokuoti. Todėl iš kart sumontavus įrangą reikėtų patikrinti visą sistemą, nes vėliau gali tekti gadinti interjerą ar padarytą remontą, kad būtų nustatyta, kurioje vietoje yra gedimas.

Tokio naudojamo įrenginio elektros sąnaudos gali labai skirtis, nes viskas priklauso nuo jo naudojimo pajėgumo, pačio rekuperatoriaus galios, tiekiamo oro, oro sąlygų (priklauso kiek įrenginiui pačiam reikės ruošti orą) ir kitų darančių įtaką veiksnių. Jei yra pastebimos ypatingos didelės elektros sąnaudos, tikėtina, kad sistema veikia netinkamai ar yra padaryta montavimo klaidos. Kad nenustebintų veikiančios įrangos elektros suvartojimas, reikėtų prieš renkantis įrangą, pasiskaičiuoti įvertinus įvairius lemiančius faktorius, kiek vidutiniškai yra suvartojama elektros, nes kitaip įsirengus sistemą skaičiai gali išgąsdinti. Pagal atliktus skaičiavimus vidutiniškai per mėnesį turėtų būti suvartojama apie 50 kW elektros energijos.

Yra nusistovėjąs mitas, kad rekuperatoriai gali veikti kaip oro kondicionieriai, t.y. kad šis įrenginys gali atvėsinti patalpas esant šiltąjam metų sezonui, kartu pašildyti patalpas esant šaltąjam metų sezonui. Taip pat, yra nustatoma temperatūra, kokios turėtų būti paduodamas oras į patalpas, nes pvz.: viduje esantis šilumokaitis esant šaltąjam metų sezonui iš lauko paimamą orą sušildo iki tam tikros, nustatytos temperatūros. Tačiau galvojant, kad su tokiu įrenginiu pavyks ir atvėsinti patalpas, galima tai sulyginti, kaip uždegus degtuką, bandyti pasišildyti turimas patalpas.

 

Back

Renginiai

  • Dailės saviraiškos užsiėmimai vaikams Dailės saviraiškos užsiėmimai vaikams

    Naujaisiais metais - nuo sausio mėnesio kviečiame prisijungti vaikiukus (nuo 3 m.) prie dailės saviraiškos mažiesiems grupių.   Užsiėmimų laikas: I grupė: penktadienis (dailės saviraiška ir keramika 3 - 5 m. vaikams); Laikas: 16.00 - 17.00 val.   II grupė: penktadienis...

  • OGMIOS MIESTO GIMTADIENIS JAU ŠĮ ŠEŠTADIENĮ GEGUŽĖS 25 DIENĄ VILNIUJE! OGMIOS MIESTO GIMTADIENIS JAU ŠĮ ŠEŠTADIENĮ GEGUŽĖS 25 DIENĄ VILNIUJE!

    Įspūdingas OGMIOS MIESTO GIMTADIENIS ANT ŽOLĖS jau šį šeštadienį gegužės 25 d. 11:30 val. – tikra atgaiva šeimai ir visiems vilniečiams su nemokamais atrakcionais, daugybe įvairių pramogų vaikams ir žinoma, DIDELĖMIS nuolaidomis! Specialiai OGMIOS MIESTO gimtadienio šventėje bus sukurtos...

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1060

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode