Elektromobilio įkrovimas: kada atsiperka privati elektromobilių krovimo stotelė?

17/09/2021 18:34

Elektromobilio baterijos įkrovimas šiuo metu iš esmės galimas trimis būdais – viešose krovimo stotelėse, iš įprasto elektros lizdo ar privačiose krovimo stotelėse.

Nuolat kraunant elektromobilį didelio galingumo viešosiose krovimo stotelėse atsiranda rizika pakenkti baterijai. Didelė galia mažina baterijos ilgaamžiškumą. Daugelis elektromobilių gamintojų rekomenduoja elektromobilius kiek įmanoma dažniau krauti mažiau intensyviu būdu, t.y. nuo 3,7kWh iki 22kWh. Be to, kaina, kurią mokėsite už elektrą viešoje krovimo stotelėje yra ženkliai didesnė nei įprastai buitinio vartotojo mokama elektros kaina.

Kraudami elektromobilį tiesiogiai iš elektros tinklo mokėsite tokią pačią elektros kainą kaip ir naudojant skalbimo mašiną ar kitus įrenginius.  Tačiau tai yra pats nesaugiausias būdas krauti elektromobilį ir labiau patartinas tik išimtinais atvejais.

Tuo tarpu, privačios elektromobilių krovimo stotelės pašalina minėtas rizikas ir užtikrina saugų bei pigesnį elektromobilių įkrovimą.

Skaičiuojant privačios elektromobilių įkrovimo stotelės atsiperkamumą lyginame viešųjų elektromobilių stotelių elektros kainas su buitiniam vartotojui tiekiamos elektros kainomis bei įvertiname privačios elektromobilių krovimo stotelės kainą.

Lietuvoje vairuotojas vidutiniškai nuvažiuoja apie 15 000 kilometrų per metus, tad galime teigti, jog stotelė, kurios kaina apie 600 Eur (žr. www.voltlab.lt) Jums atsipirks per maždaug vienerius metus. Jeigu per metus nuvažiuojate didesnį atstumą, atitinkamai ir stotelė atsipirks greičiau.

Jei gaminate ir naudojate saulės energiją mažindami savo elektros išlaidas, elektromobilių stotelės atsiperkamumas tampa dar greitesnis, o atsipirkimo laikotarpis sumažėja iki kelerių mėnesių.

Be abejo, visada galite įsigyti galingesnes ar brangesnes privačias krovimo stoteles, kurių kaina gali siekti ir daugiau nei tūkstantį eurų, tuomet atsipirkimas šiek tiek pailgėja ir gali siekti 2 metus.

Įvertinus visus galimus kaštus ir išlaidas, galime teigti, jog privati elektromobilių krovimo stotelė Jums pilnai atsipirks per 1-2 metus. Jeigu elektromobiliu žadate naudotis daugiau nei 2 metus, Jums tikrai apsimoka įsigyti privačią krovimo stotelę. Pastebėtina, jog apie 90 procentų elektromobilių vairuotojų niekada negrįžta prie dyzelinių ar benzininių automobilių, o pagal naujus ES aplinkosauginius reikalavimus, taršių automobilių gamyba nuolat mažės. Taigi, tikėtina, jog jūsų krovimo stotelė ateityje aptarnaus ne vieną Jūsų elektromobilį.

Elektromobilių krovimo stotelė yra ilgalaikė investicija, kuri padės Jums ateityje sutaupyti ne vieną šimtą eurų.

 

Back

Renginiai

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1060

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode