GERIAUSIOS STOVYKLOS PASAULYJE

31/01/2018 15:14

www.stovyklos.info komanda aktyviai organizuojame stovyklas vaikams. Norėdami, kad „PAŽINK SAVE“ STOVYKLOS būtų dar geresnės ir galvodami, kur galėtume pasisemti įkvėpimo, nusprendėme žvilgterti, kokios yra GERIAUSIOS STOVYKLOS pasaulyje.  

Lietuvoje šiuo metu yra didelis stovyklų pasirinkimas ir tarp jų pasitaiko abejotinos reputacijos. Tačiau be šių kraštutinumų, yra nuostabių, gerai organizuotų stovyklų, su sporto, meno, sveiko gyvenimo būdo ar technologinėmis pakraipomis. Patirti įspūdžiai vaikams atmintyje dar ilgai išlieka. Štai “PAŽINK SAVE” vadovai sako, pabuvę savaitę www.stovyklos.info STOVYKLOJE VAIKAI nebenori grįžti namo ir ne vienas išvažiuodamas braukia ašarą.

Ir vis tik, jei galvojate, kad Lietuvoje jau yra įsikūrę pačios šauniausios STOVYKLOS ir nieko naujo nebeįmanoma sugalvoti, jūs labai klystate. Kviečiame susipažinti su geriausiomis ir unikaliausiomis stovyklomis pasaulyje. Užsienyje vykstančios STOVYKLOS išsiskiria tuo, kad trunka nuo kelių dienų ar savaičių iki 3 mėnesių. Stovyklavietės dažnai įkuriamos nuostabiame gamtos kampelyje, ant ežero kranto. Vaikai per vasarą mėgaujasi vandens pramogomis, aktyviai sportuoja ir gilina savo žinias įvairiausiose srityse. Štai kelios ĮDOMIAUSIOS STOVYKLOS pasaulyje:

1.    STOVYKLA SU RYKLIAIS

Tai „Shark Camp“ stovykla, įsikūrusi pietų Ramiojo vandenyno saloje Fuji. Stovyklos dalyviai turi unikalią galimybę nardyti Ryklių Rifo rezervuare, kuris įsteigtas, norint išsaugoti ryklių populiaciją bei geriau juos ištirti. Rezervuare stovyklautojai turi unikalią galimybę stebėti šiuos nuostabius gamtos kūrinius jų natūralioje buveinėje. Per 24 stovyklos dienas, dalyviams siūloma viską sužinoti apie šių plėšrūnų rūšis, elgesį, biologiją ir aplinką, kurioje jie gyvena. Po stovyklos dalyviai gauna 4 sertifikatus. Stovyklautojų amžius nuo 16 metų. 24 stovyklos dienos kainuoja 7280 dolerių.

2.    BURTININKŲ IR KARIŲ STOVYKLA

Ne mažiau įspūdinga yra „Burtininkų ir karių“ stovykla („Wizards & Warriors“ Camp). Šios STOVYKLOS misija yra atskleisti vaikų heroiškumą ir drąsą. Stovyklos organizatorių tikslas pasakyti jaunajai kartai, kad kiekvieno viduje gyvena herojus, didvyris, karys, kuris gali keisti pasaulį  ir padaryti jį geresniu. Vaikai ugdomi taip, kad turėtų drąsos užstoti ir apginti silpnesnį, skriaudžiamą. Šiems tikslams įgyvendinti, organizatoriai siūlo įvairiapusišką stovyklos programą. Dalyviai mokosi chemijos, lotinų ir kitų senoviškų kalbų, gamtos mokslų, istorijos, mitologijos bei literatūros. Visos įgytos žinios padeda stovyklautojams sukurti ir įsijausti į įvairų istorinių ar literatūros herojų vaidmenis. Taip pat dalyviai mokinasi kritiško mąstymo ir gerina bendravimo įgūdžius. Stovykloje didelis dėmesys skiriamas saugumui, todėl 5 dalyviams tenka vienas vadovas. Galima pasirinkti dieninę stovyklą ar su nakvyne. Stovykla įsikūrusi Burlingtone, Šiaurės Amerikoje. 4 savaitės šioje stovykloje kainuoja apie 4800 dolerių.

3.    „NINZIŲ“ VASAROS STOVYKLA

Išskirtinė „Ninzių“ stovykla, į kurią suvažiuoja vaikai iš viso pasaulio, įsikūrusi JAV. Joje vaikai mokinasi įvairių kovos menų technikų ir slaptų ninzių triukų. Vaikai mokosi šaudymo iš lanko, slaptumo ir maskavimo, šnipinėjimo taktikos. Dalyviai ne tik tobulina kardo ir pistoleto valdymo įgūdžius, įvairias kovos menų technikas, bet ir mokosi lyderystės, sąmonės ir psichikos valdymo.

Šios STOVYKLOS įkūrėjas  Jonin Sensei Heath Macaluso, turi daugybę juodųjų diržų: 3 dano juodą aikido diržą, juodą Jiu-Jitsu diržą ir kt. Jis yra Jiu-Jitsu čempionas. Jonin tikslas, kad stovyklos dalyviai įgytų didžiulį pasitikėjimą savimi ir savo jėgomis. Kiti stovyklos treneriai taip pat yra profesionalūs kovos menų meistrai. 4 dienos „Ninzių“ stovykloje kainuoja nuo 500 – 800 dolerių.

Kitos BRANGIAUSIOS STOVYKLOS pasaulyje yra įsikūrusios gražiausiose vietose, šalia vandens telkinių. Tai mergaičių stovyklos „Point O'Pines Camp“ ir „Camp Mataponi“ Niujorke ir Nepale, „Camp Laurel“ stovykla Maine, berniukų stovykla „Camp Winaukee“. Visos šios stovyklos siūlo išbandyti įvairias sporto šakas kaip vandens sporto, kalnų dviračių, šaudymo iš lanko, jodinėjimo ir kt. Praleisti vasarą panašioje stovykloje kainuotų nuo 10 000 iki 13 000 dolerių. Taigi, galime džiaugtis, kad pasaulyje yra tiek nuostabių vietų, kuriose vaikai patiria neišdildomus vasaros nuotykius. O Lietuvos stovyklų organizatoriai turi iš ko pasimokinti.

Galime pasidžiaugti, kad ir Lietuvoje turime puikių ir įdomių stovyklų. Kurios siekia įvairiapusiškai ugdyti jaunąją kartą. www.stovyklos.info STOVYKLOS organizatoriai siekia, kad ši stovykla būtų viena iš geriausių Lietuvoje. STOVYKLOJE VAIKAI įgyja žinių apie šiuolaikines technologijas, mokinasi anglų kalbos. Riedlenčių, aikido sporto, muzikos bei teatro užsiėmimai gerokai praplečia vaiko pažinimą ir sustiprina jo pasitikėjimą savimi. Pasitelkiant aikido – kovos menus, stengiamasi diegti vaikams moralines vertybes, pagarbą ir meilę sau bei kitam žmogui. „PAŽINK SAVE“ STOVYKLOJE yra galimybė vaikams pasirinkti mėgiamą veiklą ir į ją gilintis, o taip pat vaikai gali rinktis dalyvauti su nakvyne arba be jos. Stovykloje siekiama sudaryti sąlygas dalyvauti ir nepasiturinčių šeimų vaikams, nes būtent jiems labiausiai trūksta naujos, įdomios ir prasmingos patirties vasarą. Norintys paaukoti ir nupirkti VASAROS STOVYKLĄ nepasiturintiems vaikams, galite tai padaryti, kreipdamiesi į „PAŽINK SAVE“ administraciją. Paaukoję stovyklą vaikaui, gausite iš jo padėkos laišką.

Taip pat www.stovyklos.info organizuoja stovyklas ne tik vasarą, bet ir per žeimos bei pavasario atostogas.

Straipsnį parengė Vitalija Paulauskaitė

Back

Renginiai

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode