Pramoga nenustebinusi valdininkų, nustebino užsieniečius

14/03/2015 08:55

Kai atrodo, kad pramogų rinkoje visko perpildyta, kartu kyla nuobodulys, nes atrodo viskas jau nusibodo ir nerandame nieko neįprasto. Bet šį požiūrį paneigė kauniečių įsteigtas klubas aktyviems „KA-Ringas“.

Klubas „KA-ringas“ pasiūlė žaidimą elektroniniais ginklais (angl. Laser tag) visiškai neįprastoje erdvėje ir su unikalia žaidimo idėja.

Kilus idėjai apie naujovišką žaidimą lazeriais ir neradus galimybės įsigyti norimos, idėjų įgyvendinimui tinkamos, įrangos, kauniečiai Vytautas Vyzas ir Eduardas Žemeckis nusprendė reikalingą pramogoms įrangą tiesiog sukurti ir pasigaminti patiems. Taip vieno iš jų namuose įsikūrė „laboratorija“, kurios rezultatas – nauji elektroniniai šautuvai ir papildomi žaidimo elementai (kontrolės taškai, žaidėjų atgaivinimo stotelės, komandos bazės įranga, „radiacijos“ siųstuvas), kurie veikia visiškai nepavojingu žmonėms infraraudonųjų spindulių principu.

Kodėl vaikinai nepasinaudojo jau pasaulinių gamintojų siūlomais laser tag  įrangos komplektais?

Visų pirma, tai buvo sugalvotos neįprastos idėjos žaidimams, kurių nebuvo įmanoma įgyvendinti su standartine įranga. Klube „KA-Ringas“ siūlomos įvairios misijos, pvz., lobių paieška, kontrolės taško išlaikymas, žemėlapio pagrobimas, priešo bazės naikinimas.

Antra, reikėjo įrangos, kuriai būtų galima pritaikyti įvairius papildomus priedus reikalingus misijoms ir scenarijams įgyvendinti bei eliminuoti galimybes sukčiauti. Įgyvendinant šią verslo idėją ir buvo sukurta ne tik specifinė elektroninė įranga, bet ir analogų neturintys žaidimai. Dabar drąsiai galima teigti, kad šiai komandai pavyko nustebinti ne tik mūsų tautiečius, bet ir visko mačiusius užsieniečius.

Nors pradžia buvo ganėtinai nelengva, tačiau šios idėjos išskirtinumu nesusidomėjo nei Kauno miesto savivaldybė, skirsčiusi paramą įdomioms idėjoms, nei Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai ieškoję projektų, galinčių pritraukti į Kauną svečių iš kitų miestų ar net valstybių. Tačiau nesulaukę rėmėjų dėmesio, klubo organizatoriai sulaukia išskirtinio klientų dėmesio. Klube kauniečiai švenčia gimtadienius, bernvakarius, mergvakarius ar įmonių vakarėlius, tačiau vis daugiau sulaukiama svečių ne tik iš kitų Lietuvos miestų, bet ir užsieniečių kompanijų. Įmonės norėdamos savo svečiams suteikti kokią nors išskirtinę vakaro pramogą, renkasi šį žaidimą, po kurio jau ne vienas svečios šalies pilietis liko ne tik nustebintas originalumu, neišdildomais įspūdžiais ir netikėtomis misijomis.

Atrodo sunku turėtų būti nustebinti italus, vokiečius ar anglus, kurių šalyse daug visokių pramogų, bet po žaidimų jie visi kaip susitarę kartodavo tą pačią nuomonę, kad tokios pramogos nėra bandę net savo šalyje.

Šiuo metu klubo „KA-Ringas“ erdvė lazerių žaidimams yra daugiau nei 1000 m2, vienu metu gali žaisti iki 16 žmonių pasiskirsčiusių į 2-3 komandas.

Kaip vyksta šis žaidimas?

Pirmiausia žaidimo vedėjas pasiūlo pasirinkti scenarijų, nuo kurio priklauso misijos, kurias reikės įvykdyti ir pasiekti tam tikrus tikslus. Pasirinkus žaidimą, išdalinama įranga. Kiekvienas žaidėjas gauna šalmą su sumontuotais jutikliais ir ginklą, kuris šaudo infraraudonaisias spinduliais. Kiekvienas žaidėjas turi po keturias gyvybes ir priklausomai nuo misijos turi galimybę atsigaivinti žaidimo eigoje arba ne.

Turint įrangą ir užduotį žaidėjai po starto signalo pasileidžia į dvikovą, kuri įdomi ne vien savo tikslu, bet ir neįprasta erdve. Ieškodami savo priešininkų jie keliauja per apleistą kaimą, kuriame gali užkliūti už natūralaus šieno kupetos ar namo griuvėsių, klaidžioti apleistoje kasykloje, nusagstytoje stalaktitų ir stalagmitų, užimti gynybai tinkamą namą.

Keliaudami po neįprastą erdvę žaidėjai turi saugotis radiacijos, kuri atiminėja jų gyvybes, ieškoti paslėptų lobių, kovoti dėl teritorijų. Kadangi abu klubo organizatoriai yra dirbę mokykloje, tai jausdami nostalgiją toms dienoms, pasiūlė mokykloms edukacinius žaidimus, kurių metu moksleiviai ne tik klausosi istorijų apie Lietuvos praeitį, knygnešius, žandarus, bet ir tampa jais patys ir kovoja dėl lietuviškos spaudos laisvės.

Atrodo paradoksas, bet klubo organizatoriai nesulaukę Kauno politikų ir verslininkų dėmesio savo išskirtinei idėjai, susidomėjimo sulaukė iš kitų miestų ir užsienio valstybių.

Vasarą sudalyvavę festivaliuose Roko naktys, Galapagai, Granatos Live pristatė savo pramogą švenčių dalyviams ir susilaukė pasiūlymų atvykti arba net įsteigti filialus Lenkijoje bei Latvijoje. Tačiau šiuo metu klubo organizatoriai savo laiką skiria kūrybai ir ruošia naują pramogų paketą savo lankytojams, kuris bus papildytas naujomis misijomis, naujais elektronikos elementais ir nauja erdve, kurioje žaidimas ne tik išsidėstys į kelis aukštus, bet ir leis pasiūlyti naujus tiek pramoginius tiek edukacinius scenarijus. Plačiau apie šiuos scenarijus galite paskaityti daugiau čia.

Back

Pramogos

  • 15/03/2015 14:57

    Dekupažas - kodėl jis toks populiarus Lietuvoje?

    Dekupažas Lietuvoje išpopuliarėjo visai neseniai. Dekupažo banga per Lietuvą nusirito prieš kelis metus, moterys buvo tokios susižavėjusios šia nauja techniką, kad netrukus pradėjo viską dekupažuoti namuose, atnaujinti senus daiktus, baldus ir pan.  Atsiradus paklausai viena po kitos pradėjo...

  • 14/03/2015 08:55

    Pramoga nenustebinusi valdininkų, nustebino užsieniečius

    Kai atrodo, kad pramogų rinkoje visko perpildyta, kartu kyla nuobodulys, nes atrodo viskas jau nusibodo ir nerandame nieko neįprasto. Bet šį požiūrį paneigė kauniečių įsteigtas klubas aktyviems „KA-Ringas“. Klubas „KA-ringas“ pasiūlė žaidimą elektroniniais ginklais (angl. Laser tag) visiškai...

  • 13/03/2015 15:39

    Elektroninė cigaretė - žingsnis link metimo rūkyti

    Rūkymas – žalingas įprotis, kurio, dažnai, norime atsikratyti, tačiau negalime. Ne paslaptis, jog tai susiję su priklausomybe, kurią lemia nikotinas – tabako sudėtyje esantis narkotikas. Nikotino poveikis yra ir stimuliuojantis ir raminantis. Užsirūkius, nikotinas maždaug per 7 sekundes patenka iš...

  • 12/03/2015 21:59

    Dekostudija.lt – tai rankdarbių, dekupažo, dekoravimo priemonių el-parduotuvė

     Dekostudija.lt virtuali erdvė, kur galite maloniai apsipirkti reikiamų prekių dekupažui, dailei, skrebinimui, vėlimui, šilko ir porceliano tapybai, muilo gamybai, skrebinimui, įvairių dažų, teptukų, karoliukų, sagų, audinių rankdarbiams: filco, tiulo, organzos - neišeidami iš namų, ir...

  • 12/03/2015 21:29

    Akriliniai dažai – ką žinome apie juos?

    Akriliniais dažais žavisi menininkai, dekoratoriai dėl jų unikalių savybių: gebėjimo juos maišyti tarpusavyje ar su kitom dekoravimo priemonėm, dėl greito jų džiuvimo, ilgaamžiškumo, atsparumo aplikos poveikiui, galimybės dažyti įvairius paviršius.  Ar susimąstome, kad akriliniais dažais...

  • 24/12/2014 17:22

    4 Priežastys, kodėl verta užsiregistruoti į suaugusių pažinčių portalą

    Internetinių pažinčių portalų gausybėje, ko gero, vis dar labiausiai apipinti įvairiomis nuomonėmis išlieka suaugusių pažinčių portalai. Vieni nusiteikę kritiškai, o kiti smalsiai žvilgčioja į seksualinių pažinčių ieškotojų portalus, tačiau nedrįsta užsiregistruoti patys. Nepaisant įvairiausių...

<< 1 | 2 | 3

Renginiai

  • Goatcrafts – tai unikali siūlų ir rankų darbo gaminių krautuvėlė

    Visai neseniai Lietuvos rinkoje atsirado naujas prekės ženklas Goatcrafts. Tai internetinė parduotuvėlė, kurioje parduodami aukštos kokybės italų gamintojo Lana Gatto mezgimo siūlai ir išskirtiniai rankų darbo gaminiai. Goatcrafts krautuvėlėje kruopščiai atrinkti Lietuvos auksarankių pamėgti...

  • RENGINIAI VAIKAMS KLAIPĖDOJE: PAVASARIO STOVYKLA

    RENGINIAI VAIKAMS KlAIPĖDOJE www.stovyklos.info tai savaitgalio mokyklėlė ir STOVYKLOS. „Pažink save“ RENGINIŲ programos tikslas, kad VAIKAI atrastų savo talentą ir aistrą, atpažintų savo gabumus ir kuo mažiau laikos praleistų prie kompiuterių ir telefonų. Todėl „Pažink save“ stovykose ir...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Create a website for freeWebnode