Šilumos siurbliai

24/01/2017 17:16

Šilumos siurbliai oras-vanduo yra išskirtinė šildymo sistemos ne tik dėl to, kad šildo ypatingai ekonomiškai, kartu šildo vandenį, taip pat nėra didelė ir pradinė investicija.

Šie įrenginiai yra ypatingi, nes gali būti sujungti su geoterminiu, dujiniu ar net turimu kieto kuro katilo šildymu. Žinoma, šilumos siurblio oras-vanduo elektrinę dalį ne visi montuotojai turi patirties ir žinių kaip sumontuoti su kitomis sistemomis, nes tiesiog tai nėra toks dažnas atvejis, tačiau turint jau vieną sistemą iš ankščiau abi apjungti tikrai įmanoma. Turint tokias sujungtas sistemas, pasirinkus vieną ar kitą šildymą abi sistemos veiks efektyviai.

Taip maišyti šildymo sistemas yra naudinga ir dėl to, kad šilumos siurbliai oras-vanduo yra veikiami elektra, todėl nutrukūs elektros tiekimui nebus šildomos patalpos ir nebus ruošiamas karštas vanduo. Tokiu atveju gelbės turima šildymo alternatyva – kieto kuro, dujinis ar geoterminis katilas.

Tačiau tokios sistemos, kad ir kokios jos būtų praktiškos ir patogios, tokioms sistemoms sumontuoti reikalingi didesni kaštai nei pajungti įprastinę. Be to, patys įrenginiai taip pat kainuoja daug daugiau nei įprastas įrenginys, jei nėra turima nei vieno agregato, o perkamas tarkim šilumos siurblys oras-vanduo su viduje integruotu dujiniu katilu. Jei sistema bus montuojama su jau turimu katilu, tai dasidės tik montavimo papildomi kaštai.

Dažnai yra maišoma, kad montavimo kainos yra pateikiamos su montavimui reikalingomis medžiagomis, bet iš tiesų medžiagos montavimui turi būti skaičiuojamos atskirai nei montavimo darbų kaina. Šilumos siurbliai oras-vanduo turėtų būti montuojami tik turint parengtą projektas yra iš dalies reikalingas, nes šią šildymo sistemą sudaro tik vidinis ir išorinis blokas, kai į šilumos siurblį nėra įmontuota vandens talpykla gali ji stovėti taip pat šalia.

Tokių kombinuotų šildymo sistemų yra sumontuojama gana nedaug, nes jas pasirenka tik išskirtinių poreikių asmenys arba kurie nori apsidrausti nelikti visai be šildymo sugedus vienai ar kitai šildymo sistemai. Žinoma, tokiam atvejui gali pagelbėti ir turimas šilumos siurblys oras-oras arba paprastas oro kondicionierius, kuris gali šildyti iki -15 C laipsnių lauko oro temperatūros.

Back

Renginiai

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1060

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode