Tailandietiškas masažas kūnui ir sielai

19/09/2022 13:31

Tailandietiškas masažas arba tajų masažas gana plačiai pasaulyje paplitusi masažo rūšis, bet ką žinome apie jį detaliau? Kuo jis išskirtinis? Kokia Tailandietiško masažo nauda sveikatai? Visa tai svarbu, siekiant tinkami išsirinkti sau tinkamiausią masažą ir pasiekti norimą efektą.

Tailandietiškas masažas turi itin gilias istorines tradicijas, siekiančias ne vieną tūkstantmetį. Manoma, kad tajų masažas atsirado prieš 2500 ar net 5000 metų Indijoje, vėliau pasiekė Tailandą, kur masažo technika buvo išplėtota ir ištobulinta. Dėl ypač teigiamo poveikio kūnui ir sielai tajų masažas paplito po pasaulį ir užima stiprias pozicijas masažų pasaulyje.

Priešingai nuo kitų masažo rūšių, kada masažuojamasis patogiai įsitaiso ant stalo, Tailandietiškas masažas atliekamas klientui gulint ant čiužinio, patiesto ant grindų, ir jam pačiam daug aktyviau dalyvaujant masažo procese. Masažo metu naudojama švelni spaudimo ir tempimo technika.

Tailandietiško masažo poveikis

Mažina stresą. Per didelis streso lygis daro neigiamą įtaką organizmui ir sukelia rimtus susirgimus. Ne vienas pasaulyje atliktas tyrimas parodė, kad Tailandietiškas masažas labiau nei kitos masažo rūšys ar kitos poilsio formos sumažino streso lygį organizme, suteikia gilesnį ir tvaresnį atsipalaidavimą.

Pakelia energijos lygį. Tajų masažas veikia kūno energijos kanalus juos atblokuodamas ir pagerindamas energijos apykaitą organizme.

Gerina kraujo ir limfos cirkuliaciją. Jogos tipo lengvi kūno patempimai pagerina kraujo cirkuliaciją, dėl ko kūno audiniai užsipildo deguonimi.

Padidina kūno lankstumą. Jogos tipo lengvi patempimai didina kūno lankstumą, o ilgesniu laikotarpiu - padidina judėjimo galimybes ir amplitudę. Tajų masažas spartina sąnarių skysčių gamybą ir cirkuliaciją, kas savo ruoštu sumažina sąnarių trintį ir skausmus, palengvina judesius bei didina jų amplitudę.

Nepaisant savo itin senos kilmės, o galbūt kaip tik būtent dėl jos, Tailandietiškas masažas tampa vis populiaresnis Vakarų kultūroje. Maža to, jis tapo ne vieno medicininio tyrimo objektu, kurie parodė, kad Tajų masažas duoda nevienareikšmę teigiamą naudą sveikatai – pagerina kraujo apykaitą, išplečia judėjimo amplitudę, sumažina stresą. Tailandietiškas masažas teigiamai veikia žmogaus kūną ir sielą.

Back

Renginiai

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1060

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode