Kaip tampama turtingu žmogumi?

05/04/2013 16:01

Norisi pranešti žinutę. Ypač jaunam žmogui, kuris nervinasi dėl egzaminų mokykloje, dėl koliokviumo rezultato universitete, kuris patiria daug streso dėl to, kad yra mažiau imlus matematikai, gramatikai ar užsienio kalbai, kuris galvoja, kad niekad negalės tapti turtingu, nes gimė be „marškinėlių“, šeimoje, kur tėvai skaičiuoja pinigėlį nuo algos iki algos, kurie reaguoja į žiniose sklandančias žinutes, koks rytoj bus darbo užmokesčio minimalus atlyginimas.. Pirma žinutė, kurią norisi perduoti tokiam žmogui, kuris yra tokioje aplinkoje, užsimerkit, užsikimškit ausis, išmeskit televizorius, išeikit iš kambario, kai suaugusieji kambaryje pasigarsina žinias, kuomet eina kalba apie virtinę dienos negerų įvykių.. Kodėl paminėjau „negerų“ žodį, o ne šio žodžio antonimą. Visata žodelio „ne“ nesupranta. Visatoje žodelio „ne“ nėra. Tai žmogus jį sugalvojo šaunioms masių manipuliacijoms.

 

Turtingu gali tapti bet kuris žmogus. Kai miniu žodį „turtingas“, turiu galvoje turtingą tiek dvasiškai, tiek materialiai, t.y. visapusiškai. Materialiai turtingu yra tapti daug paprasčiau ir lengviau negu dvasiškai turtingu.

 

Jaunam žmogui, kuris nori visko iš karto, nori ir naujo sportinio automobilio, madingų drabužių su garsių dizainerių vardų etiketėm, ir naujo buto, apstatyto šiuolaikiškais baldais, gražių „ledinių“ antrų pusių, grynųjų piniginėje, kad galėtų nevaržomai linksmintis ir pramogauti, tačiau to neturinčio, tik svajojančio, tokiam žmogui..tiek daug norisi pasakyti.. aiškiai, suprantamai, kad žmogus suvoktų, iš kur VISKAS ATEINA.

 

Žmonės dažnai linkę žiūrėti į kitus, jie yra drąsūs kritikuoti kitus. Bet didžiausią baimę žmogus turi šią – žmogus bijo pažiūrėti į save. Įveikit baimę, perženkit šią ribą ir Jūsų pasaulis jau kitą dieną pasikeis. Pastebėsite, kaip švelniai, po truputį dozuotai, bet Jūsų likimas pradės eiti Jūsų gyvenimo svajonių taku.

Sakysite, nuo ko pradėti žvelgti į save, jeigu amžinai nėra laiko, čia pamokos, čia darbas,  rytas veja dieną, diena veja vakarą, čia naktis, čia vėl rytas, čia krūva susitikimų, įsipareigojimų, kitaip tariant, „nėra laiko“. Ar žinote, kad laiko mes visi turime vienodai? Tai yra tiek, kiek turime. Kaip manote, ar atėjus paskutinio Jūsų šio gyvenimo atodūsio akimirkai, daug mąstysite ir nervinsitės dėl to, kad vakar neišlaikėte egzamino ar gavote nemalonią pastabą iš darbdavio, ar šiaip koks savy nesusivokęs asmuo Jus įžeidė?


Sakoma, jog laiko vertę geriausia pamatuoti per tam tikrus gyvenimo įvykius. Pavyzdžiui, kas yra mėnesis, paklauskit mamos, pagimdžiusios savo kūdikį per anksti. Kokia yra savaitės kaina, paklauskit savaitraščio redaktoriaus. Kad sužinoti valandos vertę, paklauskit mylinčio vaikino, laukiančio savo mylimos merginos pasimatyme. Kad sužinoti minutės vertę, paklauskit žmogaus, kuris minutę pavėlavo į traukinį. Kad sužinoti sekundės vertę, paklauskit žmogaus, praradusio mylimą žmogų autoavarijoje. Kad sužinoti tūkstantosios sekundės vertę, paklauskit sidabro medalį laimėjusio žmogaus.

 

 

Norint pažvelgti į save, visų pirma, reikia sustoti, nurimti, atmesti visų primetamas nuomones, pasiūlymus. Tiesiog sustoti ir savęs paklausti: ką veikdamas aš tampu laimingas? Kas mane labiausiai domina? Ką aš labiausiai mėgstu daryti? Kai kuriems žmonėms identifikuoti, ką jie labiausiai mėgsta daryti, užtrunka ne vienerius metus, o kai kuriais atvejais net dešimtis metų. Bet nepaisant to, suvokimas, ką aš labiausiai mėgstu daryti ateis kuo greičiau nuo tos akimirkos, kai Jūs nuspręsite, kad aš noriu sužinoti, kas man labiausiai tinka, ko aš labiausiai noriu. Nuo šios akimirkos ir prasideda kelias turtingo gyvenimo link. Ar dabar įsivaizduojate, kiek galima visko padaryti dėl savo svajonių tuo metu, kai Jūs „neturėdami ką veikti“ žiūrite televizorių „smagiai“ įsitaisę ant sofos ir kemšate skanius „nekaltus“ čipsus?

 

Bendraukit su savim, rašykitės ant lapo svajones, idėjas, kad ir visiškai utopines tuo metu atrodančias, vis tiek rašykite, nenuleiskite rankų, nebūtina apie tai skelbti visam pasauliui, kad koks nesąmoningas žmogus, tai išgirdęs, Jus garsiai išjuoktų ar iškritikuotų. Palikite tai tiesiog sau. Dirbkite su savim. Kuo dažniau sau užduokite klausimus, įsivaizduokite save darančius vieną ar kitą veiksmą.

 

Iš kur atsiranda populiarūs stilistai? Kirpėjai? Restoranai? Sėkmingi verslininkai? Nejaugi Jūs tikite tuo, kad sėkmingais ir laimingais verslininkais tampama vieną dieną pasiėmus paskolą verslui ar sutikus investuotoją, išsinuomavus ofisą, pasamdžius darbuotojų ir kažką parduodant?

 

Amatas. Tai yra svarbiausia. Amatas, kurį Jūs su meile galėsite atlikti, nepaisant nieko: krizių pasaulyje, valdančiosios politinės partijos, mokestinių naujienų, pensijų reformų, Jūsų mokyklos atestato rezultatų, universiteto diplomo rezultatų ir t.t., ir pan.

 

Ar žinote, kad tą akimirką, kai sustosite ir savęs paklausite, ką labiausiai Jūs norite veikti, tą akimirką ir atsivers sėkmingas kelias Jūsų amatui. Kuris anksčiau ar vėliau Jus pavers turtingais. Pirmiausia, dvasiškai, nes Jūs veiksite tai, kas pagal Jus, neprimesta darbdavių, neprimesta tėvų iš kartos į kartą tampančių, tarkime, gydytojais ar advokatais. Jūs, pirmiausia, tapsite savimi. Tai pajaus žmonės, supantys Jus. Pastebėję tai, kam Jūs labiausiai esate imlus ir save nuoširdžiai atiduodate, tie patys žmonės sukurs aplinkybes Jūsų amato ir Jūsų asmeninei sėkmei. Nei nepajusite, kaip iš kažkur išnirs žmonės, kurie Jums nuolat padės spręsti, ir pirmo žvilgsnio atrodančius, neišsprendžiamus klausimus. Nei nepajusite, kaip darydamas tai, kas yra Jūsų viduje, Jūsų sieloje, Jūsų mintyse tapsite turtingu ir materialiai.

 

Dabar žmonės daro pagrindinę klaidą, jie vejasi pinigus, nežinodami, ką daro, svarbu, pamatė, kad kažkur kažkam iš kažkokios idėjos, paslaugos ar verslo pasisekė, bando kopijuoti, nervinasi, lyginasi savo ir kitų reitingus, ir pan. Pamirškit visas šias nesąmones. Esate Jūs ir Jūsų svajonės bei idėjos, Jūsų darbai, Jūsų veiklos, Jūsų amatas. Nesivydami pinigų, o pirmiausia išklausydami savęs ir darydami pagal save, nei nepajusite, kaip pinigai patys Jus pasiveja ir nuolat lydi. Kaip Jūs pradedate jausti visišką komforto būseną. Kaip Jūs tampate nepriklausomas nuo nieko. Tik nuo savęs.

 

Tobulinkit save. Tikėkite savim. Ir tik savim. Nes tik Jūs, niekas kitas, geriausiai gali pažinti save. Jeigu nuo savęs buvote nusisukęs, susitikite su savim iš naujo. Paskirkite pasimatymą sau.

 

Jeigu Jums 18 metų ir nežinote, kur studijuoti toliau. O jau kitais metais reikės stoti į universitetą. Sustokite. Paklauskite savęs, o kas pasakė, kad baigus mokyklą, iš karto būtina stoti į universitetą? Ar negalima tuos metus ar tiek, kiek reikės, tiesiog skirti savo amato identifikavimui? Ar negalima tiesiog sąmoningai nuspręsti, kur link jaunam žmogui eiti ir taip sutaupyti laiko, neprarandant jo, studijuojant nemėgiamose, bet primestose studijose? Kas tas, kuris nurodė masėms, kad būtent pagal tokį modelį Tau reikia gyventi? Kodėl Tu turi būti ta mase? Ar ta masė pasirūpins tavim, kai tau bus 25-eri, tu būsi baigęs universitetą, o darbdavys tau su šviežiai iškepta šeimyna pasiūlys pusantro tūkstančio į rankas atlyginimą? Ar dabar suvokiate, kokia yra svarbi akimirka žmogui, renkantis amatą? Ar dabar suvokiate, kaip yra svarbu tapti savo amato meistru? Patikėkite, savo amato meistrą, net be universitetų, klientai užuos iš toli ir atneš Jums pajamas. Nuo ko Jūsų širdis dainuos, o protas patenkintas trins rankas. Pasinaudokite šia prigimtine teise – tapti savimi. Ir būti savimi. Visada, visada, kad ir ką žmonės apie Jus sakytų, atminkit, jeigu būsite savimi, atsiras ratas žmonių, kuriam Jūs būsite puikus žmogus, kur Jūs jausitės laimingas.

 

Jeigu jaučiate, kad reikia pagalbos iš šalies, identifikuojant, kas Jūs toks, kas Jums labiausiai tinka, ką Jūs labiausiai norite veikti, prisirašykite aktyviam dalyvavimui į įvairias grupes, organizacijas. Nepatingėkite įvesti į Google „jaunimo organizacijos“. Sakysite, neturite pinigų nario mokesčiui? Pasisiūlykite atlikti kažkuriuos darbus, organizacijose yra visokių einamųjų darbų, kuriuos Jūs pradžioje galite atlikti mainais už nario mokestį. Visada ieškokite galimybių. Jeigu jau tikrai žinote, ką norite veikti, tačiau niekas nepadeda ant lėkštutės mėgiamo darbo, prašykitės pas išsirinktą darbdavį padirbėti ir įgyti patirties nemokamai.  Neabejotinai, jeigu Jūs tikrai esate tas imlus savo srities „perliukas“, darbdavys paprašys Jūsų pasilikti įmonėje.

 

Viskas, ką bepatartum, atsimuša į pradžių pradžią – tapti savim. Tapus savim, atradus save, sugrįžus į save, atsiveria Jūsų svajonių gyvenimas. Kai jau pradėsite eiti šiuo savo svajonių gyvenimo taku, pastebėsite, kaip pasikeitė Jūsų norų troškimai. Kaip Jums jau nebereikia išraiškingos blondinės pašonėje, kaip Jums jau nerūpi naujutėlaitis sportinis „Audi“, kaip Jums jau nebereikia kitų sumeluotos nuomonės, tuščių pagyrų, kurios sakomos į akis, o už akių sakoma visai kas kita. Jūs tiesiog suprasite, koks turtingas žmogus Jūs esate.

 

Pabaigai Robino Sharmos taikli mintis: „Tavo „AŠ GALIU“ yra daug svarbesnis už Tavo „IQ“.

Būkit savimi.

 

Evelina Tamulaitienė
www.teksturasytoja.lt

 

Back

Gyvenimas

  • 22/05/2023 16:28

    Autobusai į oro uostus veža greitai ir patogiai

    Reguliarūs autobusai į oro uostus – sprendimas tiems, kuriems reikia pasiekti tolesnį oro uostą ir nenorite į jį vykti nuosavu automobiliu ar, juo labiau, trukdyti savo draugų bei artimųjų. Autobusai kursuoja pagal grafiką, pritaikytą prie skrydžių tvarkaraščio, todėl oro uostą galite drąsiai...

  • 14/04/2022 12:17

    Oro kondicionieriai ir šilumos siurbliai atliepia vartotojų poreikius

    Oro kondicionieriai ir šilumos siurbliai oras-oras tampa vis dažnesniais mūsų buities atributais. Galima įžiūrėti keletą to priežasčių. Pirmiausiai, gyvenamųjų namų statybos tempai gerokai didesni nei dujotiekių infrastruktūros plėtra. Gyvenamieji kvartalai auga toliau nuo dujų infrastruktūros ir...

  • 08/02/2022 20:19

    Namų kvapai ir kvapnios žvakės – nepamirštamas namų jaukumas ir gaiva

    Namų kvapai ir kvapnios žvakės tampa vis įprastesniais mūsų kasdienos palydovais ar tam tikrų ritualų atributais. Ir jau seniai praėjo tie laikai, kai minėti produktai buvo naudoti tik pagal tiesioginę paskirtį. Šiandien be žvakių neįsivaizduojame jaukaus vakaro, o namų kvapai tapo kasdienio namų...

  • 03/09/2021 12:55

    Pastatų šiltinimas poliuretano putomis – greita, efektyvu ir ilgam

    Energijos taupymas ir pastatų šiltinimas tampa vis aktualesne tema visų tipų ir amžiaus pastatų valdytojams. Sandarūs ir energetiškai efektyvūs namai dominuoja naujos statybos rinkoje, tačiau senesnių pastatų savininkai taip pat gali nenusiminti, nes renovuojant senesnės statybos pastatą ir jį...

  • 27/01/2021 12:06

    Autoriniai keramikos dirbiniai pelno vis aukštesnę vietą dovanų idėjų sąraše

    Ar autoriniai keramikos dirbiniai gali pakeisti įsigalėjusią tradiciją šventės progą įteikti “vokelį”? Pasirodo, kad ne tik gali, bet ir sparčiai keičia. Autoriniai keramikos dirbiniai užkariauja pirkėjų ir jų naudotojų širdis bei namus, nes jie tampa išieškota, apgalvota ir miela dovana, o namuose...

  • 06/05/2020 19:03

    Kokį baseiną įsirengti namuose?

    Tikriausiai daugelis žmonių svajoja apie namą su baseinu arba bent jau baseiną savo sodyboje. Tačiau ši svajonė tuo pačiu ne mažiau ir gąsdina, vien pagalvojus apie jų priežiūrą, o ir baseinų įrengimas neatrodo toks paprastas dalykas. Todėl tie, kurie apie tai svajoja, daugiausiai kam ryžtasi – tai...

  • 06/05/2020 19:02

    Kaip palaikyti švarą baseine?

    Kaip žinia, norint mėgautis vandens malonumais ir kokybišku SPA namuose, vien tik įsirengti baseiną neužteks. Tam, kad baseino eksploatavimas nesukeltų didžiulio galvos skausmo, reikės pasirūpinti ir baseinų įranga, chemija baseinams. Pats svarbiausias dalykas, kalbant apie baseinų įrangą, yra...

  • 30/04/2019 12:33

    Valymo paslaugos bendradarbiaujant su įmone ar su fiziniu asmeniu?

      Nors valymo darbai, rodos, nėra sudėtingi, tačiau labai svarbūs ir juos reikia atlikti reguliariai. Taigi jeigu jums reikalingos valymo paslaugos Vilniuje ar kitame mieste, galbūt kyla klausimas, ką geriau samdyti – valymo įmonę ar fizinį asmenį? Apžvelgsime abiejų variantų privalumus ir...

  • 09/02/2018 15:01

    Geriausios stovyklos vaikams

    Ar saugu vaiką išleisti į stovyklą, ypatingai jeigu ji yra su nakvyne? www.stovyklos.info STOVYKLOS organizatoriai daugelį metų rengdami stovyklas vaikams Klaipėdoje, turi sukaupę nemažą patirtį. „PAŽINK SAVE“ vadovai pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, norint išsirinkti geriausią...

  • 30/03/2017 23:57

    Baldai – ypatingo interjero pagrindas

    Jei norite savo namuose sukurti nepaprastą interjerą, tada baldai - svarbiausias jūsų uždavinys. Prieš pradedant įrenginėti jūsų tuščią būstą, pirmiausia reikėtų apsispręsti, kas jums svarbu – baldų kaina, kokybė, spalva, dydis, bei apsispręsti ar jus labiau traukia klasikiniai baldai ar...

1 | 2 >>

Marketingas, rinkodara

  • 11/12/2018 11:25

    SUDECO pataria, į ką atkreipti dėmesį, kad internetinis marketingas Švedijoje (ir ne tik) būtų sėkmingas

    SUDECO PATARIA, Į KĄ ATKREIPTI DĖMESĮ, KAD JŪSŲ INTERNETINIS MARKETINGAS BŪTŲ SĖKMINGAS   Jau 5 metus Švedijoje įsikūrusi lietuvių įmonė SUDECO ne tik konsultuoja marketingo klausimais, bet ir padeda verslininkams įsitvirtinti interneto rinkoje. SUDECO įkūrėja, Džeineta Venienė, dalijasi...

  • 12/03/2015 21:23

    Aktyvumu moterys lenkia vyrus ir elektroninėje erdvėje

    Artėjant Tarptautinei moters dienai galima įvardyti dar vieną sritį, kurią moterys jau „užkariavo“ – tai interneto prekyba. „Omniva” vartotojų tyrimo duomenys rodo, jog praėjusiais metais net 7 iš 10 siuntinių iš elektroninių parduotuvių gavo moterys. Aktyviausios 25-35 metų mamos, tačiau...

  • 05/04/2013 15:54

    Kokį marketingo planą rinktis įmonei, kad taptumėte matomi internete?

    Anksčiau būdavo labai paprasta verslui tapti matomu savo klientų akyse. Pasitelkiant tradicinį marketingą, nusistatant biudžeto dydį, sukuriama marketingo strategija ir sėkmingai įgyvendinamas marketingo planas.   Dabar yra panašiai. Tik tradicinio marketingo jau nebeužtenka. Žaibiškai...

  • 05/04/2013 15:43

    Kaip elgtis įmonei su Facebook‘e įgytu draugų būriu?

    Kai atsirado Facebook‘as, visi suskubo registruotis į jį: tiek privatūs asmenys, tiek įmonės.  Štai apsisuko keleto metų ratas ir visi pasigardžiuodami gali sakyti: „Turiu 5000 draugų Facebook‘e!”. “Gudresnės“ įmonės ar veiklų projektai, draugus Facebook‘e įsigiję ne visai šviesiom...

1 | 2 >>

Grožis

  • 30/06/2013 08:57

    2013 vasaros kvepalų TOP 10, skirtų moterims

    Sveikos, merginos! Regis, vasara beveik įpusėjo, krosus lakstome, dviračius miname, uogas valgome, prie vasarinio garderobo irgi apsipratome, o kaip kvepiame?!   Ko gero, dauguma sutiks, jog kvepalai – tai, tarsi, nematomas mūsų parašas ore, kuris atspindi žmogaus asmenybę. Todėl nenuostabu,...

<< 1 | 2 | 3 | 4

Renginiai

  • Goatcrafts – tai unikali siūlų ir rankų darbo gaminių krautuvėlė

    Visai neseniai Lietuvos rinkoje atsirado naujas prekės ženklas Goatcrafts. Tai internetinė parduotuvėlė, kurioje parduodami aukštos kokybės italų gamintojo Lana Gatto mezgimo siūlai ir išskirtiniai rankų darbo gaminiai. Goatcrafts krautuvėlėje kruopščiai atrinkti Lietuvos auksarankių pamėgti...

  • RENGINIAI VAIKAMS KLAIPĖDOJE: PAVASARIO STOVYKLA

    RENGINIAI VAIKAMS KlAIPĖDOJE www.stovyklos.info tai savaitgalio mokyklėlė ir STOVYKLOS. „Pažink save“ RENGINIŲ programos tikslas, kad VAIKAI atrastų savo talentą ir aistrą, atpažintų savo gabumus ir kuo mažiau laikos praleistų prie kompiuterių ir telefonų. Todėl „Pažink save“ stovykose ir...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a website for freeWebnode