Lieknėjimas sportuojant namuose. Kaip tai įmanoma?

05/04/2013 16:23

Praūžus Užgavėnėms ir Valentino širdelių pilnai bangai nei nepajusime, kaip ateis pavasaris, pradės visai kitaip kvepėti oras, o kartu su gamtos ciklais ateis ir noras nusimesti sunkius žiemos drabužius. Tik ne kiekvienas pasižiūrėjęs į veidrodį pamatys malonų akiai vaizdą.. - Antsvoris. Papildomi, kaip atrodo ir pridera, natūraliai gamtoje per žiemą užaugę kilogramai ant pilvuko, rankų ar šlaunų.. Et, o toks noras tilpti į savo mylimiausius džinsus, kurie taip dera prie trumpos pavasarinės striukės. O dar tie mini sijonai..

Ką daryti? – Sportuoti!

 

Iš kur gauti pinigų sportui? – sakysite dažnas perskaitęs šią antraštę.. Kai sporto pramogos visos reikalauja investicijų, o sporto klubai - taip pat.

Nemokamas sportas lauke

 

Žinoma, visais laikais ir visais sezonais galioja visiškai nemokamas sporto būdas – sportas lauke. Juk galima bėgioti lauke vadinamuosius krosus, atšilus – minti dviratį (jeigu turite). Puiku, tie, kas tam ryžtasi kiekvieną dieną ar bent jau kiekvieną savaitę – esate šaunuoliai, valio!

 

Galų gale, juk galima visiškai nemokamai namuose įsijungus kuo garsiausiai muziką - šokti!

Sportuoti namuose?

 

Dažnas sakys: „Ak, neturiu namuose sporto salės, ką čia ir kalbėti apie kažkokį sportą namuose!“. O vis tik apie jį ir pakalbėkime. Suraskime būdų, kaip sportuoti namuose!

Sporto namuose priemonės

 

Nemokami sporto treniruočių video iš interneto

Yra daugybė gimnastikos pratimų, video įrašų – pamokų iš Youtube ir plačiojo interneto. Taip, tinka. Jeigu esate imlus ir mėgstate mokytis pats. Tai Jums nieko nekainuos. Reikės tik kantrybės ir laiko, kol viską įsisavinsite.

 

Masažiniai lankai

Pastarųjų yra visokių, su svoriais, lengvų, sunkių, su viduje įmontuotais  magnetukais, kurie masažuoja kūną pagerindami kraujo apytaką. Negana to, masažiniai lankai puiki celiulito naikinimo priemonė! Jie stiprina pilvo ir nugaros raumenis, stiprina širdies ir kraujagyslių veiklą ir kas be ko, padeda jaustis žvaliau ir energingiau.

 

Masažinius lankus paprastai sudaro keletas lengvai susidedančių dalių, todėl namuose toks lankas užims tikrai nedaug vietos. Nusprendę pasportuoti, sudėsite jį per kelias minutes.  Taip pat toks lankas puikiai tiks ir Jūsų kelionei ar ilgesniam poilsiui gamtoje.

Biudžetas. Tokį masažinį lanką lieknejimui.lt interneto parduotuvėje galima įsigyti nuo 54,99 litų.

 

Mankštos kamuoliai

Tinkami tiek vaikams, tiek suaugusiems. Labai patartina tiek bendrai mankštos profilaktikai  ir sveikatingumo “prisijaukinimui” namuose, tiek rimtai treniruotei. Su mankštos kamuoliu galima atlikti gausybę pratimų, kurie padės palaikyti gražią figūrą ir numesti nereikalingus riebalus nuo kūno. Be to, šis kamuolys labai naudingas turintiems stuburo kompresijos problemų ir netaisyklingos laikysenos įpročių.

 

Mankštos kamuoliai gerina pusiausvyrą ir koordinaciją. Tačiau pagrindinis mankštos kamuolio privalumas yra tas, kad jis treniruoja visas svarbiausias raumenų grupes, kurios atsakingos už laikyseną ir stabilumą. Sportuojant su šiuo kamuoliu nereikės išleisti daugiau pinigų papildomai įrangai. Tiesa, kai kurie pratimai gali būti atliekami hantelių ar suolelio pagalba, tačiau dažniausiai, ko Jums reikia, tai tik kokybiškas mankštos kamuolys.

 

Kamuolio dydis priklauso nuo žmogaus ūgio, tačiau dėmesį reikėtų atkreipti į šiuos punktus: sėdint ant jo keliai turėtų būti vienodoje padėtyje kaip ir dubuo, kojos sulenktos 90 laipsnių kampu, dubuo, pečiai ir ausys turi būti vienoje linijoje, tokią pozą pasieksite lengvai spyruokliuodami aukštyn žemyn, kuomet sėdite ant kamuolio.

 

Biudžetas. Tokį mankštos kamuolį lieknejimui.lt interneto parduotuvėje galima įsigyti nuo 31 lito.

 

Mankštos treniruokliai liemeniui

 

Pilvo preso lavinimas yra vienas svarbiausių kūno treniravimo elementų. Tačiau darant atsilenkimus galite pakenkti nugarai ar kaklui. Yra įvairių mankštai namuose skirtų treniruoklių liemeniui ir pilvo presui. Šie treniruokliai skirti ne tik  tiems, kurie nori turėti gražų pilvą, bet ir sveiką nugarą bei kaklą.

Šio nesudėtingo prietaiso tikslas – stiprinti ir gražinti Jūsų pilvo raumenis. Tačiau jis padeda ir visai apatinei kūno daliai. Treniruoklis liemeniui – tai vienas geriausių ir efektyviausių pilvo gražinimo prietaisų, kuriuo itin paprasta naudotis. Jis padės didinti ištvermę ir deginti riebalus.

 

Prie treniruoklių liemeniui galime priskirti ir paprastą ratuką. Tai vienas paprasčiausių, tačiau ir efektyviausių treniruoklių, skirtų ne tik pilvo presui, bet ir rankų bei nugaros treniravimui. Paprasta naudoti, efektyvu, nebrangu.


Biudžetas. Treniruoklį liemeniui lieknejimui.lt interneto parduotuvėje galima įsigyti nuo 29 litų.

 

Dviračiai treniruokliai

Visi žinome, kad važinėti dviračiu yra sveika ir naudinga, ypač, kai stengiamės numesti kelis kilogramus. Tačiau įprastas dviratis reikalauja tam tikrų sąlygų - gero ir švaraus oro, tinkamo metų laiko. Tuo tarpu dviratis - treniruoklis suteikia galimybę naudotis įprasto dviračio nauda namuose bet kuriuo metu. Stacionarus dviratis treniruoklis turi nemažai privalumų. Jis jau seniai naudojamas kaip puiki priemonė siekiant numesti svorio, nes jo pagalba efektyviai deginami riebalai, didėja ištvermė, gerėja bendra savijauta. Negana to, jis jau seniai naudojamas kaip fizinės terapijos dalis, kadangi  neapkrauna sąnarių ir efektyviai gerina širdies kraujagyslių veiklą.

 

Bet kur įsigytam dviračiui treniruokliui namuose reikės susiplanuoti didesnes investicijas. Tačiau šis sporto būdas labai tinkamas “naminiams” žmonėms arba tiesiog labai užsiėmusiems, kuriems kiekviena minutė yra svarbi. Pavyzdžiui, tiems, kurie gyvena miesto šurmulyje, net kelionė  iki sporto klubo ar dviračių tako gali pareikalauti ne mažai laiko ir pastangų. Todėl dviratis treniruoklis namuose – labai patogi priemonė Jūsų sveikatai ir itin efektyvi svoriui mesti bei figūrai dailinti. Kas dien skyrę 25 - 30 minučių savo laiko dviračiui treniruokliui, jau po mėnesio galėsite stebėti savo išgražėjusį kūną.

 

Elipsiniai treniruokliai

 

Elipsinis treniruoklis leidžia vienu metu treniruoti visą kūną, kadangi dirba tiek viršutinė, tiek apatinė dalys, o tai užtikrina itin efektyvų riebalų deginimą. Elipsiniai treniruokliai sukurti taip, kad nepadarytų jokios žalos sąnariams. Jie puikiai tinka žmonėms dėl įvairių traumų negalintiems bėgioti ar atlikti kitų pratimų, kurie reikalauja staigaus kojų susilietimo su kietu pagrindu.

 

Elipsinis treniruoklis gali būti palyginamas su bėgimo takeliu pagal apkrovą kojoms ir širdžiai, tai kaip tarpinis variantas tarp bėgimo ir važiavimo dviračiu. Yra teigiama, kad šio prietaiso pagalba efektyviai deginami riebalai dėl tuo pačiu metu intensyviai dirbančios viršutinės ir apatinės kūno dalių. Be to, sportuojant elipsiniu treniruokliu kūnas mažiau įsitempia, o kalorijos deginamos panašiai kaip bėgiojimo metu.

 

Liekninantys apatiniai

Jei dar tik ruošiatės pradėti natūraliai dailinti savo kūno linijas, jau dabar galite jaustis ir atrodyti stulbinančiai. Liekninantys apatiniai išryškins figūrą, padės paslėpti trūkumus ir jaustis seksualiai. Ko jau ko, o pastarųjų rūšių pasirinkimui yra sočiai. Tai ir  formuojantys marškinėliai atvira krūtine, ir neopreniniai lieknėjimo šortai su gydomosiomis savybėmis, formuojantys šortai paaukštintu liemeniu, anticeliulitiniai šortai, figūrą koreguojantys marškinėliai atvira krūtine, anticeliulitiniai marškinėliai, formuojanti glaustinukė – bodis, paprastos kelnaitės ir kelnaitės string paaukštintu liemeniu bei figūrą koreguojančios temprės,  anticeliulitinės temprės, anticeliulitinės temrės fitnesui, prilipinamos pėdkelnės ir pan.

 

Biudžetas. Liekinančių apatinių lieknejimui.lt interneto parduotuvėje galima įsigyti nuo 41,99 litų.

Sporto namuose privalumai

Galima sportuoti ir lieti prakaitą kiek tik nori, kokiais tik nori „rakursais“ - niekas nestebės tavęs iš už nugaros, ką tu veiki ir kaip tu atrodai.

Nereikia gaišti laiko kelionei į sporto klubą. Nes Jūsų sporto salė čia pat – namuose. Sutaupote laiko ir pinigų troleibusui ar benzinui.

 

Sportuodamas namuose gali rinktis savo muziką, kurią nori klausytis sportuodamas. Žinoma, galima ir sporto klube sportuoti su savo muzikos grotuvu, tačiau, ar ne pastebėjote, kaip vargina ausinių ir prakaito derinys?

Nereikia laukti eilėje į dušą, nes Jūsų dušas čia pat! Namuose.

 

Kaip sporto prekių, skirtų namų naudojimui pardavimai atsispindi versle

Kaip teigia, paklaustas apie sportą namuose Lieknejimui.lt elektroninės parduotuvės vadovas p. Tadas Vosylius, jis visiškai pritaria lieknėjimui namuose ir sako, kad savo interneto parduotuvės prekių asortimente itin didelį dėmesį skiria prekėms, skirtoms sportui namuose. Verslininkas pastebi, kad vėlyvą rudenį itin padidėja dviračių ir elipsinių treniruoklių poreikis, o pavasariop padidėjusio pirkėjų dėmesio sulaukia smulkūs sporto prietaisai, masažiniai lankai, liekninantys apatiniai.

 

Kokybiški maisto papildai domina pirkėjus visus metus nepriklausomai nuo sezoniškumo. Vitaminai ir mineralai būtini laikantis dietos, sportuojant ar apskritai metant svorį. Kad numesti svorio ir tuo pačiu išsaugoti sveikatą, savo organizmą reikalinga prisotinti reikiamais vitaminais ir mineralais. Lieknejimui.lt interneto parduotuvėje pirkėjai ras ne tik maisto papildus sportui, dietoms, liekninančių drabužių, sporto prekių, bet ir geriausius vitaminų ir mineralų maisto papildus, kurie praturtins kasdienę mitybą – teigia p. Tadas Vosylius.

Stop kūno alinimui. Lieknėjimas gali tapti maloniu procesu nemetant maisto

Nebadaukite, nekankinkite savo organizmo alinančiomis dietomis, po kurių sugrįžta svoris su kaupu. Valgykite, papildydami maistą papildais. Pajudėkite lauke ar namuose įsigiję lanką kūno vietai, kurią kažkada vadinote "talija". “Įdarbinkite” savo kūną “užkoduodami” jį naujai programai – judesio programai namuose ar lauke. Įsigykite ratuką rankoms ir presui. Tai minimalūs įrankiai Jūsų kūnui išjudinti. O jeigu dar nepagailėsite sau ir elipsinio ar kito treniruoklio, pastebimai greitai pradėsite jausti savo figūros pokyčius ir suprasite, kad lieknėjimas gali tapti malonumu, o ne našta. Pajausite, kaip pageidaujamas kūno svoris ir puiki savijauta pradės atrasti "kelią namo", t.y. pas Jus jau po pirmojo mėnesio reguliarios programos, ko nuoširdžiai ir norisi palinkėti kiekvienam.

Parengė Evelina Tamulaitienė

www.teksturasytoja.lt

 

 

Back

Sveikata

  • 19/09/2022 13:31

    Tailandietiškas masažas kūnui ir sielai

    Tailandietiškas masažas arba tajų masažas gana plačiai pasaulyje paplitusi masažo rūšis, bet ką žinome apie jį detaliau? Kuo jis išskirtinis? Kokia Tailandietiško masažo nauda sveikatai? Visa tai svarbu, siekiant tinkami išsirinkti sau tinkamiausią masažą ir pasiekti norimą efektą. Tailandietiškas...

  • 07/02/2022 20:30

    Holistika – kūno ir sielos harmonijos, laimės ir sėkmės garantas

    Holistika – tai visa sistema kaip vienetas, kuri paaiškina atskirų jos dalių funkcionavimą. Iš čia kilęs ir holistinis požiūris į žmogų – kaip vientisą sistemą iš kūno, sielos ir aplinkos, taip pat ir holistinis gydymas – visaapimantis visų elementų harmonizavimas darniam sistemos...

  • 23/10/2019 09:53

    Plaukų slinkimo gydymas

    Plaukų slinkimas iš tiesų yra nemaloni problema, kuri kamuoja daugelį vyrų ir moterų. Pastebėjus, jog slenka plaukai žmogus gali imti jausti stresą, gali atsirasti ir nepasitikėjimas savimi. Norėdami, kuo greičiau sustabdyti plaukų slinkimą žmonės dažnai aklai prisiperka vitaminų, šampūnų ar kitų...

  • 21/08/2019 22:50

    Papilomų šalinimas lazeriu

    Papilomos – tai įvairaus dydžio odos darinukai, kurių atsiradimo priežastis yra žmogaus papilomos virusas (ŽPV). Jų dažniausiai atsiranda kaklo, pilvo, pažastų srityse, po krūtimis. Papilomos žmogaus sveikatai yra nepavojingos, tačiau sukelia diskomfortą, kadangi yra matomose kūno vietose ir...

  • 21/08/2019 16:55

    Sandarumo testas: kodėl perkant namą būtina žinoti viską apie jo sandarumą?

    Kodėl, kai kalbama apie pastato sandarumo testo būtinybę, jis yra dažnai sulyginamas su technine automobilio apžiūra? Nesvarbu, ko – ar namo, ar automobilio pardavėjas nori už kuo didesnę sumą parduoti savo turimą turtą. Kad tai įvyktų kuo greičiau, pardavėjai kartais nutyli defektus, apie kuriuos...

  • 16/05/2019 12:02

    Apgamų ir kitų odos darinių šalinimas lazeriu

    Medicinos nuolatinis tobulėjimas yra akivaizdus ir modernios technologijos joje užima svarbią vietą. Šių technologijų dėka, žmonės gali būti gydomi bei ištiriami lengviau bei efektyviau, greičiau išsprendžiamos juos kamuojančios problemos. Viena iš jų yra lazerinė technologija, kurios dėka, galima...

  • 10/10/2016 12:41

    Transformatorinių pastočių gamyba

    Patyrusi „Automatikos Sistemos“ komanda padės išspręsti jums kylančius klausimus greitai ir efektyviai. Savo srities specialistai, elektrikai, elektros montuotojai bei inžinieriai, rūpinasi transformatorinių pastočių gamyba. Darbai atliekami naudojant tik pačios aukščiausios kokybės prekes bei...

  • 10/10/2016 12:04

    Techninis aptarnavimas, paleidimo - derinimo darbai

    UAB „Automatikos Sistemos“ darbuotai atidžiai ir griežtai seka gamybos procesą. Laikomės tarptautinių standartų bei metodikų. Techninis aptarnavimas, paleidimo - derinimo darbai atliekami naudojant tik patikrintus komponentus bei kokybiškas medžiagas. Atidi gamybos proceso kontrolė ir griežtos...

  • 10/10/2016 11:50

    Prekyba elektros prekėmis, dyzeliniais generatoriais

    Viena didžiausių Panevėžio įmonių UAB „Automatikos Sistemos“ užsiima prekyba elektros prekėmis, dyzeliniais generatoriais jau daugiau nei 16 metų. Kvalifikuoti „Automatikos Sistemos“ darbuotojai atsižvelgia į jūsų individualius poreikius bei suranda geriausius sprendimus jūsų įmonei. „Automatikos...

  • 10/10/2016 11:29

    Elektros ir automatikos skydų projektavimas, montavimas, gamyba

    UAB „Automatikos Sistemos“ atestuoti specialistai suteiks kokybiškas paslaugas bei atliks projektavimo darbus be priekaištų. Elektros ir automatikos skydų projektavimas, montavimas, gamyba „Automatikos Sistemos“ darbuotojai rūpinasi jau 16 metų ir puikiai išmano savo veiklą.   Lauko...

1 | 2 | 3 >>

Sportas

  • 07/02/2019 23:40

    Papildai sportui tiems, kam rūpi sveikata

    Kiekvienam sportininkui yra suprantama, kad norint greičiau pasiekti matomų rezultatų sporto salėje reikia vartoti daugiau baltymų. Baltymai dažniausiai randami gyvuliniuose produktuose: kiaušiniuose, mėsoje, žuvyje ir pieno produktuose. Profesionaliai sportuojančių atletų organizme padidėja...

Gyvenimas

  • 22/05/2023 16:28

    Autobusai į oro uostus veža greitai ir patogiai

    Reguliarūs autobusai į oro uostus – sprendimas tiems, kuriems reikia pasiekti tolesnį oro uostą ir nenorite į jį vykti nuosavu automobiliu ar, juo labiau, trukdyti savo draugų bei artimųjų. Autobusai kursuoja pagal grafiką, pritaikytą prie skrydžių tvarkaraščio, todėl oro uostą galite drąsiai...

  • 14/04/2022 12:17

    Oro kondicionieriai ir šilumos siurbliai atliepia vartotojų poreikius

    Oro kondicionieriai ir šilumos siurbliai oras-oras tampa vis dažnesniais mūsų buities atributais. Galima įžiūrėti keletą to priežasčių. Pirmiausiai, gyvenamųjų namų statybos tempai gerokai didesni nei dujotiekių infrastruktūros plėtra. Gyvenamieji kvartalai auga toliau nuo dujų infrastruktūros ir...

  • 08/02/2022 20:19

    Namų kvapai ir kvapnios žvakės – nepamirštamas namų jaukumas ir gaiva

    Namų kvapai ir kvapnios žvakės tampa vis įprastesniais mūsų kasdienos palydovais ar tam tikrų ritualų atributais. Ir jau seniai praėjo tie laikai, kai minėti produktai buvo naudoti tik pagal tiesioginę paskirtį. Šiandien be žvakių neįsivaizduojame jaukaus vakaro, o namų kvapai tapo kasdienio namų...

  • 03/09/2021 12:55

    Pastatų šiltinimas poliuretano putomis – greita, efektyvu ir ilgam

    Energijos taupymas ir pastatų šiltinimas tampa vis aktualesne tema visų tipų ir amžiaus pastatų valdytojams. Sandarūs ir energetiškai efektyvūs namai dominuoja naujos statybos rinkoje, tačiau senesnių pastatų savininkai taip pat gali nenusiminti, nes renovuojant senesnės statybos pastatą ir jį...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Marketingas, rinkodara

  • 05/04/2013 15:37

    Ar tikrai nuolaidos yra nuolaidos?

    Nuosekliai stebint gausų nuolaidų publikavimą rinkoje ilgesnį laiką, galima pastebėti įdomių niuansų. Štai įmonių nuolaidų/lojalumo rinkodaros kompanijų sėkmės formulė ir pagrindinės klaidos. Dirbti susirinkom ne vienai dienai Ko gero, ne vienam iš mūsų yra tekę patirti jausmą, kai einant pro...

  • 05/04/2013 15:29

    Interneto svetainės turinys - karalius

    Apie tekstus interneto svetainei: Aukštos kokybės turinys sukuria pasitikėjimą arba sena gera rinkodaros taisyklė „Turinys – karalius!“ Taigi, iš pirmo žvilgsnio Jūs turite interneto svetainę su patraukiu dizainu, patogiomis funkcijomis ir pan. Tai apžiūrėjęs, Jūsų interneto tinklapio lankytojas...

<< 1 | 2

Nuomonės

This section is empty.

Renginiai

  • Goatcrafts – tai unikali siūlų ir rankų darbo gaminių krautuvėlė

    Visai neseniai Lietuvos rinkoje atsirado naujas prekės ženklas Goatcrafts. Tai internetinė parduotuvėlė, kurioje parduodami aukštos kokybės italų gamintojo Lana Gatto mezgimo siūlai ir išskirtiniai rankų darbo gaminiai. Goatcrafts krautuvėlėje kruopščiai atrinkti Lietuvos auksarankių pamėgti...

  • RENGINIAI VAIKAMS KLAIPĖDOJE: PAVASARIO STOVYKLA

    RENGINIAI VAIKAMS KlAIPĖDOJE www.stovyklos.info tai savaitgalio mokyklėlė ir STOVYKLOS. „Pažink save“ RENGINIŲ programos tikslas, kad VAIKAI atrastų savo talentą ir aistrą, atpažintų savo gabumus ir kuo mažiau laikos praleistų prie kompiuterių ir telefonų. Todėl „Pažink save“ stovykose ir...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode