5 brangiausios automobilių remonto problemos

27/07/2015 15:14

Ne vienas automobilio savininkas galėtų paliudyti, kad automobilio išlaikymas gali būti ypatingai brangus, ypač tada, jei nėra pastebimi tam tikri gedimų požymiai ar nėra palaikoma reguliari automobilio priežiūra. Tad kokios automobilių remonto problemos yra brangiausios?

Vairo kolonėlės remontas

Bene viena dažniausiai pasitaikančių ir brangiausių problemų – vairo kolonėlės remontas, kuris yra reikalingas kai tik pradeda dinginėti vairo stiprintuvo skystis.

„Vairo stiprintuvo skystis dažnai pradeda bėgti pro vairo kolonėlės šonus, iš po vairo kolonėlių apsauginių gumų ar net pro viršutinį vairo kolonėlės riebokšlį“, - įspėjo autoserviso TOPTIS vadovas Artūras Mačiūnas.

Kaip vieną iš dažnesnių vairo kolonėlių gedimo požymių autoserviso TOPTIS vadovas A. Mačiūnas įvardino vairo kolonėlių bildesį.

„Labai dažnai automobilio vairo kolonėlėms yra reikalingas remontas, kai yra girdimas pašalinis garsas, ypatingai važiuojant per duobes, girdimas užesys sukant vairą į šoną ar net tada, kai vairas sukasi sunkiau, tai lengviau“, - pasakojo A. Mačiūnas.

Turbinos remontas

Automobilio turbinos remontas – vienas sudėtingiausių remonto darbų, kurio gedimas labai dažnai iššaukia ir kitus variklio sistemos gedimus.

„Viena dažniausiai pasitaikančių turbinos gedimų priežasčių yra netinkamas tepalo padavimas į turbinos tepimo sistemą, neįprasti garsai girdimi iš turbinos, padidėjusios kuro sąnaudos ar net tepalo prasisunkimas į turbinos išorę“, - tikino A. Mačiūnas.

Autoserviso TOPTIS vadovo teigimu, suremontavus turbiną yra būtina pašalinti visas galimas priežastis, kurios paskatino turbinos gedimą. Taip galėsite išvengti pasikartojančių automobilio turbinos remontų darbų.

Automatinės pavarų dėžės remontas

Nors automobilių, turinčių automatinę pavarų dėžę vis daugėja, tačiau vis dar ne visi vairuotojai žino, kaip reikėtų tinkamai ją prižiūrėti, norint išvengti galimų remonto darbų.

Pasak autoserviso TOPTIS vadovo A. Mačiūno, nors automobilį su automatine pavarų dėže vairuoti kur kas paparasčiau ir patogiau, visgi tokios pavarų dėžės genda ganėtinai dažnai, o remontas reikalauja nemažai lėšų.

„Važiuojant automobiliu, su automatine pavarų dėže, ir norint prailginti automatinės pavarų dėžės gyvavimo laiką yra rekomenduojama kuo mažiau naudoti „kick-down“ rėžimą bei rečiau naudoti „N“ padėtį net ir trumpam sustojus“, - patirtimi dalinosi A.Mačiūnas.

Smagračio su sankaba keitimas

Smagratis yra ypatingai svarbi automobilio dalis, be kurios sankaba negali tinkamai funkcionuoti.

Pasak A. Mačiūno, automobiliai, kuriems sugenda smagračiai pradeda skleisti tam tikrus ausiai nemalonius garsus ar darosi vis sunkiau įjungti tam tikrą pavarą.

„Susidėvėjusi sankaba pradeda prasčiau dirbti, todėl atsiranda tikimybė sugadinti ir kitas automobilio detales. Tad ilgai važinėjant su praslystančia sankaba galima perkaitinti smagratį, todėl tokiu atveju automobilio lauks remontas, apimantis ne tik sankabos keitimą, bet ir smagračio restauravimą arba keitimą“, - pasakojo autoserviso TOPTIS vadovas.

A. Mačiūno teigimu, nusidevėjusi sankaba padidina variklio kuro sąnaudas, todėl labai svarbu atpažinti gedimą ir profilaktiškai atlikti apžiūrą.

„Apie sankabos gedimą gali informuoti nepageidaujamas garsas. Tad, jeigu išgirstate čaižų garsą, perjungiant pavaras, vertėtų nedelsti ir kreiptis į autoserviso darbuotojus“, - perspėjo A.Mačiūnas.

Diržų keitimas

Automobilio diržo keitimas bei tokios paslaugos atlikimo kaina dažnai skiriasi skirtingiems automobilių modeliams, tačiau tai taip pat viena brangiausių automobilio remonto problemų.

Autoserviso TOPTIS vadovo A. Mačiūno teigimu, paskirstymo diržo keitimas yra privalomas, jeigu Jūsų automobilis yra pirktas ne naujas.

„Paskirstymo diržo keitimo laikas kiekvienam automobilio modeliui yra skirtingas. Visgi, jeigu dažnai važinėjate mieste, paskirstymo diržą rekomenduojama keisti kiek ankščiau negu numatyta, kadangi dažniau stovint miesto kamščiuose variklis dirba, o pagrindinis diržas nuolat sukasi“, - pasakojo autoserviso TOPTIS vadovas A. Mačiūnas.

Nors paskirstymo diržo keitimas gali pasirodyti brangi ir, galbūt, net nebūtina paslauga, visgi nutrūkęs variklio paskirstymo diržas gali padaryti daug žalos Jūsų automobilio varikliui.

„Dažnai įspėjame savo klientus ir į šį gedimą raginame žiūrėti atsakingai, kadangi nutrūkęs paskirstymo diržas gali ne tik sulaužyti svirteles ar sulankstyti vožtuvus, bet ir sulaužyti paskirstymo veleną“, - teigė A. Mačiūnas.

Tad norint išvengti daugelio šių brangių automobilio remonto problemų, nepamirškite profilaktinės automobilio apžiūros, o pastebėjus gedimo signalus nedelskite ir kreipkitės į šios srities profesionalus.

Back

Auto

  • 12/05/2022 11:42

    Mikroautobusai į oro uostus – patogi atostogų pradžia

    Mikroautobusai į oro uostus – dažnas atsakymas tiems, kurie sprendžia rebusą kaip pasiekti oro uostą, jei pasirinkote skrydį iš toliau nutolusio oro uosto? Tolesni oro uostai kai kuriuos verčia rinktis ne palankiausią skrydį ar net sulaiko nuo kelionių. Tarkime, kad gyvename Klaipėdoje, o skrydžiui...

  • 13/04/2022 12:13

    Autobusai į oro uostus – lengvas būdas keliauti

    Autobusai į oro uostus pateisina keliautojų lūkesčius ir sumažina kelionės nuovargį net tuo atveju kai pasiekti reikia gerokai nutolusį oro uostą. Ar bandėte? Nėra būtinybės rinktis artimiausią oro uostą ir kelis kartus keisti lėktuvus, jei tolesnis oro uostas siūlo patogesnį skrydį. Klaipėdos...

  • 17/09/2021 18:34

    Elektromobilio įkrovimas: kada atsiperka privati elektromobilių krovimo stotelė?

    Elektromobilio baterijos įkrovimas šiuo metu iš esmės galimas trimis būdais – viešose krovimo stotelėse, iš įprasto elektros lizdo ar privačiose krovimo stotelėse. Nuolat kraunant elektromobilį didelio galingumo viešosiose krovimo stotelėse atsiranda rizika pakenkti baterijai. Didelė galia mažina...

  • 02/12/2019 23:19

    Helijoratai.lt – kokybiškų paslaugų autoservisas

    UAB “Helijo ratai“ įmonė per daugiau nei 20 metų sukaupė kokybiškų paslaugų atlikimo patirties. Jei kitas servisas sako, kad neranda gedimo, jei siunčia nuo vieno meistro pas kitą. Jei jūsų automobilio gedimams defektuoti reikalingas ir elektrikas, ir kuro sistemos specialistas, ir važiuoklės...

  • 24/08/2017 09:01

    Vairavimo mokykla Vilniuje

    Vairavimo kursai Vilniuje  – be papildomo streso, skirtingomis programomis, palankiomis kainomis ir kokybiški! Vairavimo mokykla Vilniuje Autoaidas rengia vairavimo kursus ne tik norintiems išmokti vairuoti automobilį ar motociklą, bet ir vykdo vairavimo kursus jau turintiems vairuotojo...

  • 13/04/2017 13:38

    Autoservisas Vilniuje: kokį pasirinkti?

    Autoservisas, tai kiekvieno automobilio savininko palydovas. Kiekvienas vairuotojas žino, kad autoservise tenka lankytis ne tik prieš pasibaigiant techninei apžiūrai ar atėjus laikui keisti automobilio tepalus, bet kur kas dažniau čia vykstame tvarkyti iškilusių problemų su mūsų automobiliu....

  • 24/03/2017 13:01

    Autoservisas Vilniuje Bosch

    „Bosch“ autoservisas Vilniuje atliekantis automobilių techninės priežiūros, gedimų šalinimo bei automobilio dalių keitimo darbus pagal aukščiausius standartus, užtikrina greitą aptarnavimą, atliktų darbų garantiją bei suteikia visas Jums reikalingas konsultacijas. Autoservisas BOSCH (J. Kubiliaus...

  • 17/01/2017 09:22

    Automobilių remontas Vilniuje kartu su autoserviso BOSCH komanda (J. Kubiliaus g. 16)

    Automobilių servisas Vilniuje (J. Kubiliaus g. 16) BOSCH pasirūpins, kad jūsų automobilis veiktų puikiai bet kokiomis oro sąlygomis. Dirbame su didžiausio pasaulyje auto detalių gamintojo BOSCH diagnostikos įranga bei naujausiomis technologijomis. Tai leidžia autoservisui Vilniuje BOSCH pasiekti...

  • 17/01/2017 09:20

    Automobilių remontas Vilniuje kartu su autoserviso BOSCH komanda (J. Kubiliaus g. 16)

    Automobilių servisas Vilniuje (J. Kubiliaus g. 16) BOSCH pasirūpins, kad jūsų automobilis veiktų puikiai bet kokiomis oro sąlygomis. Dirbame su didžiausio pasaulyje auto detalių gamintojo BOSCH diagnostikos įranga bei naujausiomis technologijomis. Tai leidžia autoservisui Vilniuje BOSCH pasiekti...

  • 17/01/2017 09:20

    Automobilių nuoma Transrenta

    Automobilių nuoma Transrenta užtikrins švarų bei techniškai tvarkingą automobilį jūsų patogumui. Maža nuomos kaina, palankios sąlygos bei kokybiški automobiliai įmonėje Transrenta. Mėgstamą automobilį ras Mercedes, BMW, VW, Ford bei kitų gerai žinomų automobilių markių...

1 | 2 >>

Renginiai

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1060

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a free websiteWebnode