TOP 10 priežasčių, kodėl žmonės mieliau renkasi sodo namelį nei namą

21/04/2014 16:04

Velykų zuikiams išssilaksčius, o ir taip staigiai atšilus orams, kur buvę, kur nebuvę, visi stengiamės iškišti savo nosį į lauką. O čia, kai saulutė ritinėjasi žeme ir leidžia mėgautis savo šiltais spinduliais, norisi pabūti kuo ilgiau. Norisi išlįsti iš sausakimšų daugiabučių, pasimėgauti gamta, išsikepti lauke taip lietuvių pamėgtą šašlyką ar kepsnelį, pasibūti ilgėliau su draugais ar šeimos rate. Tokiu atveju, visi, kurie neturi nuosavo namo, prisimena puikią išeitį – sodą!

Koks sodas be sodo namo?


Pasak Europos rinkoje jau 20 metų sėkmingai sodo nameliais prekiaujančių www.sodonamas.lt atstovų, užsienyje jau seniai jaučiama sodo namelių paklausa. Lietuvoje sodo nameliai - dar tik nauja mada, tačiau šylant orams jų paieška tik didėja bei sparčiai populiarėja. Pasirėmę įspūdinga sodonamas.lt darbo rinkoje patirtimi, suradome 10 priežasčių, kodėl žmonės mieliau renkasi sodo namelį nei namą:

Namelius renkasi dėl puošmenos

Anksčiau sodo nameliai buvo paprasti, neišsiskiriantys savo dizainu, dažnai net neišvaizdūs, kuriuose buvo galima tik pasislėpti nuo lietaus.


Dabar daugelis sodininkų pirmenybę teikia grožiui, nori, jog tai būtų šiuolaikinis sodo namelis bei, žinoma, komfortiškas, kuriame būtų galima įsikurti šiltuoju sezonu ar ne tik ir gyventi.


Nors tokie sodo nameliai reikalauja nemažai priežiūros, visgi jie išsiskiria savo paprasta bei nesudėtinga komplektacija, ganėtinai nesudėtingais surinkimo darbais per trumpą laiką ir, žinoma, puikia išvaizda, kuri tampa tarsi puošmena, deranti prie sklypo aplinkos.

Nedidelė kaina


Norint turėti stogą virš galvos, tačiau trūkstant laiko bei lėšų statant namą, vienas geriausių sprendimų  - sodo namelis. Būtent dėl šios priežasties sodo nameliai tampa vis populiaresni, o jų poreikis tik didėja.


Sodo namas - tai vienas universaliausių variantų bei sprendimų tiems, kurie nenori statytis didelio namo, o reikia tik jaukaus, komfortiško bei nebrangaus namelio.

Sodo nameliai - ekonomiški

Dar viena svari priežastis dėl ko žmonės labiau renkasi sodo namelius nei statosi namą yra ta, kad sodo nameliai yra itin ekonomiški. Tai visais metų laikais apsaugantis nuo oro kaitos namas, kuriame yra galimybė turėti elektrą, įsikurti miegamas vietas ar turėti virtuvę.
Be to, medinis sodo namelis kur kas ilgiau išsaugos šilumą, todėl jų nebūtina kruopščiai apšildyti . Taip yra garantuojamos mažesnės išlaidos už šildymą.

Aukščiausia kokybė

Vieni tokius sodo namelius naudoja kaip vasarnamius, kiti – reikalingiems daiktams laikyti. Nepaisant to, kiekvienas gali rinktis ne tik sodo namelių dizainą, bet ir namelių gamybai reikalingą medieną.


„Gamindami sodo namelius ir kitus statinius sodui, gamyboje naudojame tik aukščiausios kokybės medieną - sibirietiską spygliuočio medieną. Laikomės aukščiausių gamybos standartų, kurie yra pritaikyti ir pripažinti Europos didmeninkų ir vartotojų“, - dalinasi sodonamas.lt atstovas p.Rolanas Kutra.


Mediniai nameliai yra nedidelio svorio, todėl jie gali būti statomi ant lengvų, patvarių pamatų ar laikinų pamatų, sukonstruotų iš medinių kaladžių, grindinio plytelių ar trinkelių. Svarbiausia, jog jie nebūtų statomi tiesiai ant žemės, kadangi gavę drėgmės jie pradėtų pūti. Naudojant tinkamai, įsigyti sodo nameliai nepakeis savo spalvos maždaug 5 – 6 metus.

Nereikalinga papildoma apdaila

Taip pat sodo nameliams nėra reikalingos dar papildomos apdailos, kadangi jų natūrali medienos struktūra ir yra pagrindinė puošmena. Sodo nameliams gaminti yra naudojama natūrali medžiaga, todėl tokiuose nameliuose niekuomet nebus sauso oro.


Visgi norint įsigytą sodo namelį apsaugoti nuo drėgmės poveikio, yra patariama  jį nudažyti savo pasirinkta spalva. Taip namelis ne tik atrodys išskirtinai, bet dažai kartu apsaugos ir nuo pelėsio, įvairių puvinių ar ne grybelio.

Greita

Išsirinkus patinkantį sodo namelį jo statyba užtruks vos dieną – dvi, nes rąstiniai sodo nameliai atkeliauja į sodą supakuoti „vieno kambario“ rinkinyje. Viduje gallima  rasti visus rąstus, langus, duris, lentas grindims bei lentas stogui uždengti. Durys ir langai yra pilnai sukomplektuoti su spynomis ir raktais. Pridėta 3D surinkimo instrukcija, kurios pagalba patys, be didelių sunkumų, galima susirinkti savo sodo namą.

Platus pasirinkimas

Įvairus sodo namelių pasirinkimas leidžia kiekvieno skoniui išsirinkti labiausiai patikusį namą. Yra galimybė išsirinkti ne tik namelių dizainą, bet ir langų, durų, stogo stilių ar net patikusią spalvą.

Tvirti sodo nameliai

Daugelis dar klaidingai mano, jog, jeigu kalba eina apie namelį sodui, tai jis „popierinis“. Anaiptol. Sodo nameliai mūsų šalyje tampa vis populiaresni, o jų poreikis vis didėja ne tik dėl įkandamos kainos, kad yra patogūs, greitai surenkami, nesudėtingų konstrukcijų, bet, svarbiausia, dėl to,  kad pasižymi tvirtumu.

Nereikalinga kondicionavimo sistema

Rąstiniuose sodo namuose nereikia įrengti kondicionavimo sistemos, kadangi namas, tarsi, “kvėpuoja” natūraliai per medines sienas. Tad tokiuose sodo nameliuose neteks patirti sausumo pojūčio, kas dažnai pasitaiko mūriniuose namuose ir butuose šildymo sezono metu.


Taip pat nesijaus ir drėgmės pertekliaus lietingu laikotarpiu, kadangi mediena name puikiai palaiko drėgmę. Kuomet drėgmės padaugėja, mediena dalį jos sugeria. Sausėjant patalpai, drėgmė grąžinama atgal.

Užtikrinamos garantijos

Sodo nameliams naudojamos aukščiausios ir sertifikuotos medžiagos, kurios yra pritaikytos ir pripažintos Europos didmeninkų bei vartotojų.


Kad ir kiek būtų priežasčių, kodėl šiomis dienomis žmonės pirmenybę teikia būtent sodo nameliams, bene maloniausia žinia, kodėl  sodo namelis geriau už namą yra ta, kad šeima sodo namą gali įpirkti ir iš savų santaupų, neklimpdami į paskolas bankui, kas leidžia neatiduoti viso savo gyvenimo tik darbui, leidžia išsaugoti savo sveikatą, o kartu ir daugiau laiko praleisti su šeima bei artimaisiais.


Parengė Evelina Tamulatienė

Back

Komentarai

  • Date: 09/05/2015 By: morgan debra

    Subject: loan offer

    Sveiki Am ponia Morgan Debra esu teisėtas ir patikimas paskolos skolintojas suteikia paskolas
    nuo aiškiai ir suprantamai sąlygų 2% palūkanų norma. nuo
    12.000 $ į $ 7.000.000 JAV dolerių, eurais ir svarais tik. Aš apdalinti verslo paskolos,
    Asmeniniai Paskolos, Paskolos studentams, automobilių paskolos ir paskolos atsiskaityti sąskaitas. jei tu
    reikia paskolos, ką turite padaryti, tai jums susisiekti su manimi tiesiogiai
    adresu: morgandebra1986@gmail.com
    Dievas Telaimina Tave.
    Linkėjimai,
    E. Morgan Debra
    Paštas: morgandebra1986@gmail.com


    Pastaba: Visi atsakymas turi būti nusiųsti į: morgandebra1986@gmail.com

    Reply

New comment

Verslas

  • 25/01/2023 13:37

    Nuoseklūs miško darbai – sėkmingos miškininkystės pagrindas

    Miško darbai gali tapti miško savininko galvos skausmu, jei viską bandysite atlikti patys ir nesikreipsite į profesionalus. Tuo tarpu, miško specialistų ir ekspertų rankose šis procesas tampa sklandus ir lengvai įveikiamas. Kas gi tie miško darbai, kuriuos būtina ar reikia atlikti, kad ilgai...

  • 12/09/2022 15:16

    Kaunas – Vilniaus oro uostas ir kiti maršrutai

    Taip jau susiklostė, kad nemažai daliai Lietuvos gyventojų, norint keliauti lėktuvu, reikia nuvykti mažesnį ar didesnį kelią iki Vilniaus arba Kauno oro uostų. Kaunas – Vilniaus oro uostas – Kaunas ypač dažnas kelionių maršrutas, bet ne mažiau svarbūs ir populiarūs kiti: Klaipėda – Vilniaus oro...

  • 20/04/2022 12:28

    Darbo įrankių nuoma gerokai padidina jūsų galimybes

    Tinkamai pasirinkti darbo įrankiai ir prietaisai gali gerokai pagreitinti ir palengvinti atliekamus net ir sudėtingiausius statybinius ar rekonstrukcijos darbus. Ir nereikia tenkintis tuo, ką turi, nes darosi vis paprasčiau išsinuomoti būtent tai, ko reikia. Įrankių nuoma tampa vis labiau prieinama...

  • 31/03/2022 16:41

    Įvairi parama verslui – kaip išsirinkti ir užsitikrinti finansavimą

    Parama verslui – puiki galimybė tiek naujam verslui, tiek pradėjusiam veiklą anksčiau. Ji pasižymi priemonių gausa ir įvairove, tačiau kartais, ypač jaunam pradedančiam verslui, tai tampa gana keblia užduotimi susigaudyti ir išsirinkti. Taigi, kaip susipažinti su paramos verslui priemonėmis,...

  • 17/02/2022 15:05

    Namų statyba gali ir nevirsti naktiniu košmaru

    Namų statyba ir apdailos paslaugos – kaip niekada anksčiau vis labiau ieškomos ir pageidaujamos. Nepaslaptis, kad dažnas lietuvis renkasi gyventi nuosavame name užmiestyje, o pasiliekantiems mieste ir įsigijusiems butą – taip pat reikalingos vidaus apdailos ir įrengimo paslaugos. Namų statyba...

  • 15/02/2022 13:16

    Reprezentacinė įmonių apranga užtikrintai veda į sėkmę

    Reprezentacinė įmonių apranga leidžia verslui siekti įvairių tikslų, tačiau pastaruoju metu dėmesys vis dažniau krypsta į naujus verslą reprezentuojančios aprangos teigiamo poveikio verslui aspektus. Logotipuotos ar kitaip žymėtos įmonių aprangos užsakymai auga, nes įmonės vis plačiau įvertina...

  • 19/01/2022 21:37

    Žolelių arbata – nepakartojamas gamtos malonumas ir sveikata

    Žolelių arbata – nuo seno žinomas puikios sveikatos ir savijautos palaikymo receptas. Ar šiandien jis neaktualus? Anaiptol! Žolelių arbata įgauna vis didesnę vertę šiandieniniame chemijos medžiagomis perpildytame pasaulyje. Žolelių arbatą surasime kone kiekvienuose namuose, o jų teigiamas poveikis...

  • 19/01/2022 20:05

    Žemės kasimo darbai nebūtinai sukelia didesnių nepatogumų

    Dažnas pagalvojęs apie žemės kasimo darbus atsidūsta, nes tai pirmiausiai asocijuojasi su purvu, atviromis tranšėjomis ir kitais susijusiais nepatogumais. O kas, jei pasakytume, jog gali būti visai kitaip! UAB „Komista“ atliekami žemės kasimo darbai nekelia didelių rūpesčių užsakovams, nes...

  • 14/12/2021 15:22

    Klaipėdos ekspresai į oro uostus – užtikrinta Jūsų kelionės pradžia

    Dažnai keliaujantis ne vieną kartą susiduria su situacija kuomet reikia rinktis tarp pigesnio skrydžio, bet tolesnio oro uosto ir brangesnės kelionės iš artimesnio oro uosto. Bet yra ir tokių, kurie gyvena vietovėse, nutolusiose nuo visų galimų oro uostų..... Tada kyla pagrįstas rūpestis – kaip...

  • 01/12/2021 09:07

    Namo sandarumo patikra Vilniuje

    Namo sandarumo patikra Vilniuje apgalvota ir būtina paslauga tiems, kuriems svarbu, kad namas būtų sandarus, finansiškai efektyvus ir džiugintų mažomis šildymo kainomis. Namo sandarumo patikra Vilniuje  - pirmas žingsnis siekiantiems pastato A energetinės klasės sertifikato.   Namo...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Renginiai

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Domina SEO auditas nemokamai?

Susisiek: biliunaite.evelina@gmail.com

 

 

Domina rašymo kursai? - Užsuk į 

www.rasytojuakademija.lt


 

 

 

 

 

 

Sveikata

  • 19/09/2022 13:31

    Tailandietiškas masažas kūnui ir sielai

    Tailandietiškas masažas arba tajų masažas gana plačiai pasaulyje paplitusi masažo rūšis, bet ką žinome apie jį detaliau? Kuo jis išskirtinis? Kokia Tailandietiško masažo nauda sveikatai? Visa tai svarbu, siekiant tinkami išsirinkti sau tinkamiausią masažą ir pasiekti norimą efektą. Tailandietiškas...

  • 07/02/2022 20:30

    Holistika – kūno ir sielos harmonijos, laimės ir sėkmės garantas

    Holistika – tai visa sistema kaip vienetas, kuri paaiškina atskirų jos dalių funkcionavimą. Iš čia kilęs ir holistinis požiūris į žmogų – kaip vientisą sistemą iš kūno, sielos ir aplinkos, taip pat ir holistinis gydymas – visaapimantis visų elementų harmonizavimas darniam sistemos...

  • 23/10/2019 09:53

    Plaukų slinkimo gydymas

    Plaukų slinkimas iš tiesų yra nemaloni problema, kuri kamuoja daugelį vyrų ir moterų. Pastebėjus, jog slenka plaukai žmogus gali imti jausti stresą, gali atsirasti ir nepasitikėjimas savimi. Norėdami, kuo greičiau sustabdyti plaukų slinkimą žmonės dažnai aklai prisiperka vitaminų, šampūnų ar kitų...

  • 21/08/2019 22:50

    Papilomų šalinimas lazeriu

    Papilomos – tai įvairaus dydžio odos darinukai, kurių atsiradimo priežastis yra žmogaus papilomos virusas (ŽPV). Jų dažniausiai atsiranda kaklo, pilvo, pažastų srityse, po krūtimis. Papilomos žmogaus sveikatai yra nepavojingos, tačiau sukelia diskomfortą, kadangi yra matomose kūno vietose ir...

  • 21/08/2019 16:55

    Sandarumo testas: kodėl perkant namą būtina žinoti viską apie jo sandarumą?

    Kodėl, kai kalbama apie pastato sandarumo testo būtinybę, jis yra dažnai sulyginamas su technine automobilio apžiūra? Nesvarbu, ko – ar namo, ar automobilio pardavėjas nori už kuo didesnę sumą parduoti savo turimą turtą. Kad tai įvyktų kuo greičiau, pardavėjai kartais nutyli defektus, apie kuriuos...

  • 16/05/2019 12:02

    Apgamų ir kitų odos darinių šalinimas lazeriu

    Medicinos nuolatinis tobulėjimas yra akivaizdus ir modernios technologijos joje užima svarbią vietą. Šių technologijų dėka, žmonės gali būti gydomi bei ištiriami lengviau bei efektyviau, greičiau išsprendžiamos juos kamuojančios problemos. Viena iš jų yra lazerinė technologija, kurios dėka, galima...

  • 10/10/2016 12:41

    Transformatorinių pastočių gamyba

    Patyrusi „Automatikos Sistemos“ komanda padės išspręsti jums kylančius klausimus greitai ir efektyviai. Savo srities specialistai, elektrikai, elektros montuotojai bei inžinieriai, rūpinasi transformatorinių pastočių gamyba. Darbai atliekami naudojant tik pačios aukščiausios kokybės prekes bei...

  • 10/10/2016 12:04

    Techninis aptarnavimas, paleidimo - derinimo darbai

    UAB „Automatikos Sistemos“ darbuotai atidžiai ir griežtai seka gamybos procesą. Laikomės tarptautinių standartų bei metodikų. Techninis aptarnavimas, paleidimo - derinimo darbai atliekami naudojant tik patikrintus komponentus bei kokybiškas medžiagas. Atidi gamybos proceso kontrolė ir griežtos...

  • 10/10/2016 11:50

    Prekyba elektros prekėmis, dyzeliniais generatoriais

    Viena didžiausių Panevėžio įmonių UAB „Automatikos Sistemos“ užsiima prekyba elektros prekėmis, dyzeliniais generatoriais jau daugiau nei 16 metų. Kvalifikuoti „Automatikos Sistemos“ darbuotojai atsižvelgia į jūsų individualius poreikius bei suranda geriausius sprendimus jūsų įmonei. „Automatikos...

  • 10/10/2016 11:29

    Elektros ir automatikos skydų projektavimas, montavimas, gamyba

    UAB „Automatikos Sistemos“ atestuoti specialistai suteiks kokybiškas paslaugas bei atliks projektavimo darbus be priekaištų. Elektros ir automatikos skydų projektavimas, montavimas, gamyba „Automatikos Sistemos“ darbuotojai rūpinasi jau 16 metų ir puikiai išmano savo veiklą.   Lauko...

1 | 2 | 3 >>

Naujienlaiškis

Užsisakyti straipsniai.eu naujienlaiškį:

Poll

APKLAUSA: Kaip radote straipsniai.eu?

Total votes: 1058

Sekite SEO AKADEMIJA mokymų naujienas:
 
Registruokitės jau dabar!
 

© 2013 - 2023 | Visos teisės saugomos.| Sukurta: SEO MAMA

Make a website for freeWebnode